Larm om drunkning i Tylösand

En stor sökinsats inleddes i havet utanför Tylösand sedan två personer ramlat av en vattenskoter och hamnat i vattnet. En fiskades upp ganska snabbt, men den andra försvann. Den saknade mannen har nu hittats och förts med ambulans till sjukhus. Under kvällen har han förts till sjukhuset i Lund för vidare vård.

ANNONS
LocationTylösand||

Larmet kom till räddningstjänsten strax efter klockan 15.00 på torsdagseftermiddagen och gällde drunkning. Två personer hade färdats på samma vattenskoter då de av oklar anledning trillade i vattnet. Den ena kunde fiskas upp ganska kvickt, men den andra försvann.

– Tillsammans med sjöräddningen är vi ute och letar efter en människa som har försvunnit från en vattenskoter. Det var en kompis till personen som larmade, sa Peter Karlborg, inre befäl hos räddningstjänsten kort efter larmet.

Man inledde då en stor sökinsats med båtar, dykare och en helikopter. Man letade ungefär 200 meter ut i havet mellan Tylösand och Tylön och till slut kunde helikoptern lokalisera den försvunne mannen.

ANNONS

– Personen är funnen – på botten en bra bit ut från stranden – och är uppdragen på land. Nu har ambulansen tagit över, säger Peter Karlborg strax efter klockan 16.00.

Hjärt- och lungräddning, HLR, inleddes direkt när mannen kom upp på land. Med tanke på omständigheterna befarar man att läget med mannen är kritiskt.

– Men man ska aldrig säga aldrig – sjukvården har lyckats förr, säger Karlborg.

Mannen fördes under kvällen vidare från Halmstad till sjukhuset i Lund för vidare vård.

Det är ännu oklart exakt hur olyckan gått till.

– Jag vet inte riktigt hur förhållandena har varit på platsen, men jag misstänker att det har varit bra sjögång och att man då kan ha tappat kontrollen över vattenskotern. Det finns uppgifter på att den ena personen inte var simkunnig, och då blir det svårt i och med att det är väldigt strömt där ute och med hård vind ovanpå det, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

På fredagsmorgonen meddelande Fuxborgs kollega Hans-Jörgen Ostler att polisen nu upprättat en anmälan om drunkningsolycka utan misstanke om brott. Det finns ingen ny uppdatering om skadeläget på mannen som drogs upp ur vattnet.

– Man väljer att skriva en anmälan om olycka än så länge, om något förändras kan man komma att skiva en anmälan om något annat längre fram, säger han.

ANNONS

LIVE: Se HP:s webbkamera från Tylösand

ANNONS