Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Larm om brand i lastbil

En lastbil som stod och brann på Östra stranden under söndagskvällen var först ett mysterium för polisen då föraren var försvunnen. Senare under kvällen klarnade detaljerna, det visade sig att rånare stulit en bil och tagit med sig chauffören från platsen.

Det var vid 20-tiden på söndagen som räddningstjänsten larmades om en brand i en lastbil vid Biltemas lager på Västervallvägen, i närheten av Östra strandens tillgänglighetsanpassade badplats.

En annan lastbilschaufför hade kört förbi det brinnande fordonet och slagit larm.

Räddningstjänsten skickade ut tre enheter. På plats kunde de konstatera att det brann i förarhytten och i trailerdragaren.

— Det var rökfyllt inne i hytten, men det tog inte lång tid att släcka, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten.

När HP anlände till platsen var förarhytten totalförstörd. Personal från räddningstjänsten kontrollerade fordonet och jobbade med eftersläckningsarbete.

Rånare tog chauffören med sig

När branden var släckt tog polisens arbete vid, omständigheterna var fortfarande oklara. Någon lastbilschaufför syntes inte till och en sökinsats inleddes. Chauffören hittades ett par timmar senare vid Hallarna av en väktare.

– Det visade sig att ett okänt antal gärningsmän hotat chauffören och med våld tagit med honom i en bil. Samtidigt hade de då tillgripit en av bilarna på lastbilens trailer, berättar Fredrik Svedemyr som är polisens presstalesperson.

Chauffören ska ha varit chockad men det finns inga uppgifter om att ha ska ha blivit allvarligt skadad. Han ska ha blivit bestulen på id-handlingar och mobiltelefon.

Det ska ha varit samband med rånet som gärningsmännen tände fyr på lastbilens hytt. Bilen som stals från lastbilens släp är fortsatt försvunnen.

– Vi har inga uppgifter på om lastbilen var på väg in eller ut ur landet, säger Fredrik Svedemyr.

Grovt rån och mordbrand

Händelsen utreds som grovt rån och mordbrand. Under måndagsmorgonen var gärningsmännen fortfarande inte återfunna och ingen är i nuläget misstänkt i ärendet.

– Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning som kommer ske under förmiddagen om den inte redan är gjord, säger Fredrik Svedemyr.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!