Johan Cavalli, delägare i Accesia, visade upp några av företagets produkter för landshövding Brittis Benzler.
Johan Cavalli, delägare i Accesia, visade upp några av företagets produkter för landshövding Brittis Benzler. Bild: Jari Välitalo

Landshövdingen djupdök i djurtandvård

På onsdagen gjorde Brittis Benzler sitt första officiella besök i Halmstad som landshövding i Hallands län. Under dagen hälsade hon bland annat på hos företaget Accesia på Slottsmöllan.

ANNONS
LocationHalmstad||

Halmstad var det sista stoppet på Brittis Benzlers halländska kommunturné.

Dagen var fullspäckad med bland annat verksamhetsbesök och möten med lokala politiker.

– Det har varit en mycket spännande dag. Det har varit intressant att få höra hur politikerna tänker kring kommunens utveckling med inkludering och hållbarhet i fokus, säger Britta Benzler.

Sista programpunkten var ett företagsbesök hos Accesia, som utvecklar produkter för djurtandvård.

– Samtliga halländska kommuner har sina speciella företag som sticker ut ur mängden. Accesia har hittat sin framgångsrika nisch och är ett företag som tillhör framtiden.

I samband med besöket på Slottsmöllan berättade Kajsa Rautenberg, vd för Slottsmöllans Fastighets AB, om företagscentrets historia.

ANNONS

– Slottsmöllan är unikt i sitt slag och har byggts upp av väldigt duktiga entreprenörer. Det behövs fler sådana platser där kreativiteten kan flöda, säger Brittis Benzler.

Halmstad rasade hela 87 placeringar i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet. Har länsstyrelsen något ansvar för det dåliga resultatet?

– Självklart. Vi har bland annat haft problem med långa handläggningstider för överklagade bygglov på grund av personalbrist. På senare tid har vi dock tagit hjälp av andra länsstyrelser för att komma ikapp på detta område, säger Brittis Benzler.

ANNONS