Läkare samlar in kläder till flyktingläger i Grekland

Det är extra viktigt ett år som detta att de syriska flyktingarna i grekiska tältläger får hjälp. Detta säger de tre Halmstadläkarna som för tredje året i rad anordnar en insamling av kläder och andra förnödenheter till behövande.

ANNONS
|

På asfalten mellan två av Slottsmöllans tegelbyggnader finns en orange ruta. Två vita skyltar berättar att det är här som Halmstadborna kan lämna sina avlagda kläder och andra förnödenheter. På plats tar sedan de tre läkarkollegorna Anna Hallén, Jörgen Hallgren och Lotta Delling hand om de skänkta sakerna och sorterar dem i kartonger.

– Det nya för i år är att man får lämna påsar eller kartonger utanför lokalen. Alla har fått sin personliga bokningstid var femtonde minut så vi inte riskerar någon trängsel, säger Anna Hallén.

Läkarna Jörgen Hallgren, Lotta Delling och Anna Hallén sorterar kläder och andra förnödenheter som Halmstadborna skänkt.
Läkarna Jörgen Hallgren, Lotta Delling och Anna Hallén sorterar kläder och andra förnödenheter som Halmstadborna skänkt. Bild: Roger Larsson

Robert Lindell som hade fått tiden 11.15 passade på att skänka kartonger med kläder och nyinköpta blöjor.

ANNONS

– Det känns som man vill bidra och hjälpa de som inte har det lika bra ställt som vi har det här. Jag skänker rätt mycket barnkläder som vi först tänkt sälja på Facebook men som vi hellre lämnar här där det kommer till bättre nytta, säger Robert Lindell.

Något som glädjer Anna Hallén och hennes två läkarkollegor.

– Det känns som folk bryr sig lite extra om sina medmänniskor i dessa tider. Vi var först inne på att vi kanske borde pausa insamlingen i år men flyktingkrisen pausar inte bara för att det är Covid.

Insamlingen Hjälp oss fylla lastbilen 2020 pågår till den 31 januari 2021.

Leksaker skänker också stor glädje för barnen i flyktinglägren i Grekland.
Leksaker skänker också stor glädje för barnen i flyktinglägren i Grekland. Bild: Roger Larsson
ANNONS