Långa köer när nya Eurostop invigdes

Med musik, dans, bandklippning och en liten gåva till de 100 första besökarna invigdes första etappen av nya Eurostop under torsdagen. Hälften av butikerna innanför den nya entrén är nykomlingar på köpcentret.

ANNONS
|

Om ett år ska hela utbyggnaden av Eurostop stå färdig – under nytt namn och med totalt 90 butiker, kaféer och restauranger.

–Tre år efter att vi blir klara räknar vi med att ha kommit upp i fem miljoner besökare per år, säger projektsamordnare Mats Jäderberg.

Det som var föremål för invigning under torsdagen var den första etappen med en helt ny entré. På den nya shoppinggatan huserar sex butiker. Tre har funnits på Eurostop sedan tidigare – Östras bröd, Skomakaren och Elgiganten Phonehouse och tre är nya på köpcentret – Panduro, Gerdas te och kaffe samt Tele2.

ANNONS

Inom kort öppnar ytterligare två nya butiker, Akademibokhandeln och Waynes coffee i den nya delen.

Halmstadborna Sara Larsson och Eva-Lotta Wendt var två av många som kommit för att ta sig en titt. De ser flera fördelar med ett större köpcentrum i Halmstad.

–Öppettiderna är bättre än i city, och det är öppet på söndagar, säger Eva-Lotta som också tror att det kan locka många från andra orter.

–Och det är perfekt att gå här om det regnar, tillägger Sara som dock inte kommer att överge centrum bara för att Eurostop växer sig större.

–Nej, det är så mysigt att gå runt i stan och man tar hellre en fika där än här, säger hon.

Vartan Sarkissiam driver Skomakaren som tidigare låg i små lokaler vid Coop. Han är mycket nöjd med sina nya lokaler.

–Vi har kunnat ta in fler produkter och så har vi startat kemtvätt, berättar han.

När allt är utbyggt och klart kommer köpcentrat att vara totalt 40 000 kvadratmeter stort, vilket nästan är en fördubbling av den tidigare ytan.

ANNONS