Lägenhetsbrand i centrala Halmstad

Räddningstjänsten fick under torsdagskvällen rycka ut till Torsgatan i centrala Halmstad efter larm om en brand. På plats visade det sig att det var ett täcke som brann ute på balkongen.

ANNONS
|

Larmet om händelsen kom strax före klockan 20 och kort därefter var räddningstjänsten på plats. En bekant till lägenhetsinnehavaren hade larmat om branden.

– Det var en brand på en balkong som vi har släckt, kunde Mats Rydberg, inre befäl vid räddningstjänsten, berätta ganska snart efter att styrkan var på plats.

Brann på balkongen

Det visade sig att branden var begränsad till balkongen, där lägenhetsinnehavaren hade suttit och rökt. Under tiden som räddningstjänsten började göra sig redo för släckinsatsen och hissa upp stegbilens arbetskorg upptäckte man att lägenhetsinnehavaren låg på marken, nedanför balkongen.

– Vi såg att det brann på balkongen och när vi började köra upp stegen, i samband med det såg vi en person ligga på backen. Vi vet inte om mannen har hoppat eller ramlat ned, berättar räddningsledaren Lars-Inge Johansson.

ANNONS

Oklart skadeläge

Skadeläget för mannen är oklart, men han togs om hand av ambulanspersonal och fördes sedan till Hallands sjukhus Halmstad för vidare vård.

Branden orsakade bara skador på balkongen, däremot fylldes delar av lägenheten av det pulver som brandmännen använde för att släcka elden. Även lägenhetens ytterdörr skadades när man i det akuta skedet, innan omfattningen av branden var klarlagt, bestämde sig för att bryta sig in i lägenheten.

ANNONS