Lägenheter och småhus planeras intill hotellanläggning

Planer finns på att bygga uppemot 100 permanenta bostäder i form av lägenheter och småhus intill Tylebäck hotell- och konferensanläggning. Samtidigt ska verksamheten utvecklas med bland annat spa, träningsanläggning och hotellrum alternativt andelslägenheter.

ANNONS
LocationTylebäck, Tylösand||

I en ansökan till kommunen meddelar Skanska att man vill planlägga delar av hotellanläggningens område för par- rad- eller kedjehus samt flerbostadshus med sammanlagt 80 lägenheter. Bostäderna är tänkta både som hyresrätter och som bostadsrätter.

– Tanken är att nyttja ytan bättre, det är en väldigt stor markyta och vi tror också att det finns ett behov av lägenheter i det här området, säger Bengt Wallin, affärsutvecklare på Skanska.

Fyra flervåningshus

Totalt handlar det om fyra flervåningshus och ett tiotal småhus. Bostäderna ska placeras i den del av området där de så kallade golfhusen samt ett gym och en konferensbyggnad ligger i dag.

ANNONS

– Vissa av byggnaderna, bland annat gymmet, kommer i så fall att behöva rivas, säger Bengt Wallin.

Parallellt är tanken att också utveckla nuvarande verksamhet så att den blir mer av en turistanläggning. Ett nytt spa finns med i planerna, liksom en träningsanläggning, simbassäng och padelbanor.

– Hotellverksamheten kan också utökas med någon form av boende, antingen hotellrum eller andelsboende. Men än så länge är allt detta bara tankar och idéer. Det är kommunen som måste bedöma om detta är lämpligt och om det är möjligt att genomföra, påpekar Bengt Wallin.

Skapar arbetstillfällen

Fastigheten i fråga ägs av organisationen Försvarsutbildarna som även bedriver kursverksamhet på anläggningen. Planerna som nu presenteras för kommunen har funnits i några års tid. Redan i slutet av 2018 lämnades en skrivelse in i ärendet.

Ett syfte med att utveckla hotellverksamheten är att skapa en jämnare beläggning och därmed en mer stabil verksamhet som också gynnar turistnäringen.

– Det blir en större verksamhet som kommer att användas mer hela tiden och det kommer också att skapa arbetstillfällen. Samtidigt känner vi att det inte finns så många boende i närheten som berörs av detta, säger Bengt Wallin.

Eftersom ansökan helt nyligen lämnats in till kommunen har den ännu inte nått politiken uppger Jenny Axelsson (C), ordförande för samhällsbyggnadsutskottet. Den ska nu behandlas i vanlig ordning innan ansvariga tjänstepersoner skriver ett förslag till beslut som utskottet får ta ställning till.

ANNONS

Enligt planstrateg Sven Olof Nilsson kräver de åtgärder som sökande vill genomföra en ny detaljplan för området.

Kommunen ska lämna planbesked inom fyra månader.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS