Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/6

Läckage från fartyg i hamnen: ”Någon form av olja eller diesel”

Ett fartyg som ligger förtöjt i Halmstads hamn har drabbats av ett läckage. Det är oklart vad det är som har läckt, men troligtvis rör det sig om någon form av drivmedel. Ungefär 2 000 kvadratmeter vatten fick skimmer på ytan.

Räddningstjänsten larmades ut till Halmstads hamn vid kvart över två på tisdagen, sedan läckage från ett fartyg upptäckts.

– Enligt befälet på fartyget så ska läckaget vara stoppat. Vi har en yta på ungefär 2 000 kvadratmeter med skimmer på ytan. Jag har inte fått någon uppgift kring vad det är som har läckt, men det lär vara någon form av drivmedel, mest troligt diesel, säger Andreas Karlsson, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningstjänsten har lagt ut länsor som används för att absorbera läckaget och man har länsat in hela Kattegatthamnen för att förhindra att några farliga ämnen tar sig ut till havs.

Senare på tisdagseftermiddagen anlitade Hallands hamnar ett oljesaneringsföretag som nu har i uppdrag att försöka få upp så mycket som möjligt av läckaget.

Fartyget i fråga är det Panama-flaggade Amis Leader från Wisdom Marine Group. Fartyget ska enligt sajten Marinetraffic närmast ha kommit från Bremen i Tyskland och höll på att lastas då läckaget upptäcktes.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här