Kvinna skadades i smitningsolycka

En 57-årig kvinna skadades på torsdagsförmiddagen när hon blev påkörd av en bil då hon promenerade i utkanten av Kvibille. Föraren smet från olycksplatsen, men polisen är ändå hoppfull om att kunna knyta förövaren till brottet.

ANNONS
LocationSlättåkra, Halmstad, Kvibille||

Det var vid 10-tiden på torsdagen som kvinnan var ute och promenerade längs vägen som går mellan Slättåkra och Kvibille. I backen som går upp mot Kvibille blev hon påkörd av en bil. Exakt hur det gick till är inte känt, eftersom hon var omtöcknad då hon fördes till lasarettet i Halmstad.

Klart är i alla fall att bilisten smet från olycksplatsen och lämnade henne liggandes i diket. Enligt polisen har kvinnan inte livshotande skador, men de var så pass omfattande att hon på fredagseftermiddagen skulle opereras.

På olycksplatsen fann polisen bromsspår och en kåpa till en sidospegel. Den påkörda kvinnans son har även gått ut med en efterlysning på sociala medier, där han efterlyser uppgifter om en bil med skadad sidospegel.

ANNONS

– Vi har senare hittat en bil som vi kunnat koppla till den upphittade kåpan från olycksplatsen. Utredningsarbetet pågår, men detta gör att vi har goda förhoppningar om att kunna lagföra den som gjort sig skyldig till smitning, säger Gith Thedvall, kommunikatör vid Hallandspolisen.

För smitning döms man till böter eller fängelse i högst sex månader. Är brottet med hänsyn till omständigheterna att anse som grovt, döms man till fängelse i högst ett år.

ANNONS