Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den här kniven ska ha används för att tillfoga mannen en skada i ryggen. Kvinnan döms nu för att ha kastat kniven på honom. Bild: Johan Nilsson/TT och polisens förundersökningsprotokoll
Den här kniven ska ha används för att tillfoga mannen en skada i ryggen. Kvinnan döms nu för att ha kastat kniven på honom. Bild: Johan Nilsson/TT och polisens förundersökningsprotokoll

Kvinna kastade kniv i ryggen på pojkvän

Parets förhållande hade varit ganska stormigt ända från start. Efter en grillfest i juli 2019 kulminerade det hela när kvinnan kastade en kniv i ryggen på mannen efter ännu ett bråk. Nu har båda två dömts för brott.

De två Halmstadborna, en man och en kvinna i 30-årsåldern, var tillsammans i ett par år. Under stora delar av relationen var tillvaron ganska stormig med mycket svartsjuka och bråk. De hade varsin lägenhet, men bodde ihop i perioder.

Bråken kulminerade en sommarkväll 2019. Paret hade då varit på en grillkväll hos familjemedlemmar. När de kom hem satte de sig i soffan och drack vin. När mannen gick förbi kvinnans telefon såg han att det plingade till och att någon hade interagerat med henne på Instagram. De började tjafsa och mannen sa att han ville göra slut. Då ska kvinnan ha kastat en kökskniv i ryggen på honom.

Mannen gick in i badrummet och såg att det blödde varpå han tillkallade polis. Han hade fått ett cirka 1,5 centimeter långt skärsår i ryggen. Kvinnan förnekar att hon skulle ha orsakat den skadan, utan säger att han måste ha huggit sig själv i ryggen. En av de ingripande poliserna säger dock i förhör att han har sett när folk tillfogat sig själva skador tidigare och enligt hans uppfattning skulle det vara svårt att tillfoga sig själv en skada på det stället som mannen var skadad.

I domen från Halmstads tingsrätt konstaterar rätten att det inte finns någon annan rimlig förklaring till hur skadan uppkommit än att kvinnan kastat kniven.

I och med att skadan varit ganska lindrig och att det inte verkar ha funnits någon risk att han skulle drabbas av någon allvarligare skada så bedömer tingsrätten att det inte rör sig om en grov misshandel, knivvåldet till trots. Kvinnan döms därför för misshandel av normalgraden. Hon döms till villkorlig dom med 100 timmar samhällstjänst. Dessutom ska hon betala 17 600 kronor i skadestånd till mannen.

Även mannen döms dock för våldsbrott mot kvinnan. Tidigare under året, i mars 2019, ska mannen ha varit irriterad på sina kollegor. Han var berusad och tog ut det på flickvännen. Han skrek på henne och slog henne två-tre gånger med öppen hand innan hon gömde sig inne i badrummet.

Mannen förnekar brott och säger att han aldrig skulle slå en tjej. Tingsrätten fäster dock vikt vid chattmeddelanden som kvinnan skickat till en vän under natten som stödjer hennes version av händelseförloppet. Mannen döms därför för ringa misshandel. Han döms till 40 dagsböter á 290 kronor, totalt 11 600 kronor. Dessutom ska han betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här