Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: TT

Kvinna körde mot rött och körde på cyklist

Kvinnan misstänks ha kört mot rött och därefter kört på en cyklist. Efter att ha skällt ut cyklisten körde hon sedan från platsen. Nu åtalas hon för smitning.

Det var i mitten av juni förra året som kvinnan i 60-årsåldern misstänks ha kört mot rött i korsningen mellan Nya Tylösandsvägen och Bäckagårdsvägen.

Efter att kvinnan svängt i korsningen körde hon rakt på en cyklist som var på väg över den korsande vägen. Den manlige cyklisten uppfattade det som att kvinnan kör de i cirka 20–30 kilometer i timmen.

När han blev påkörd kastades han av cykeln och flög upp i luften. När han hade landat på marken ska kvinnan ha tagit sig ur bilen, gått fram till honom och sagt "varför cyklade du mot rött, din idiot!", enligt polisförhör med mannen. Därefter satte hon sig i bilen och körde från platsen.

Ett vittne som körde i bilen bakom följde efter henne och kontaktade samtidigt polisen.

Kvinnan vidgår delar av händelseförloppet. Hon menar dock att hon inte körde på cyklisten, utan att han måste ha blivit skrämd när hon kom nära och att det var därför som han ramlade. Hon säger även att hon fick en "blackout" av händelsen och inte hade för avsikt att smita.

Nu åtalas hon misstänkt för smitning från trafikolycksplats och brott mot trafikförordningen för att ha kört mot rött. Hon förnekar brott.