Kvinnan fick barnbidrag som hon inte hade rätt till.
Kvinnan och barnen flyttade från Sverige utan att meddela Försäkringskassan och tog då emot barnbidrag och flerbarnstillägg hon inte hade rätt till. Nu krävs hon att betala tillbaka drygt 152 000 kronor. Bild: Christine Olsson/Fotograferna Holmberg

Kvinna fick barnbidrag trots att hon inte hade rätt till det

En kvinna i 40-års åldern krävs på drygt 152 000 kronor av Försäkringskassan efter att deras utredning visat att hon fick barnbidrag och flerbarnstillägg utbetalt trots att hon inte längre bodde i Sverige.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Kvinnan från Halmstad har fått ett återbetalningskrav från Försäkringskassan som kommit fram till att hon fått utbetalt bidrag som hon inte haft rätt till. Nu krävs hon på drygt 152 000 kronor och dröjsmålsränta om hon inte betalar tillbaka i tid.

I beslutet från Försäkringskassan går det att läsa att kvinna inte hade rätt till den ersättningen hon fått utbetald eftersom hon och barnen inte bodde i Sverige under en period.

”En grundläggande förutsättning för rätten till barnbidrag är att man är stadigvarande bosatt i Sverige och omfattas av svensk socialförsäkring. [...] Du har inte anmält till Försäkringskassan att du och barnen inte längre är bosatta i Sverige” skriver Försäkringskassan i beslutet.

ANNONS

Under 13 månader har kvinnan fått 7 500 kronor i månaden som barnbidrag och 4 240 kronor i månaden i form av flerbarnstillägg som hon nu måste betala tillbaka.

ANNONS