Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Kvibilleborna ställde upp för Ica-handlare

Ica Centrumhallen i Kvibille drabbades av inbrott tre gånger på kort tid. Kvibillebon Anna-Karin Franzén fick nog och startade en insamling för att stötta Ica-handlaren Sven "Pennan" Lindahl. I går lämnades en check på 30 600 kronor över.

HP har vid ett flertal tillfällen skrivit om den drabbade Ica-butiken. Det senaste inbrottet skedde i slutet av januari och ungefär två veckor senare inleddes insamlingen.

Ortsborna sa då att man var uppröra över vad det var som hände och oroliga över att Ica-handlaren skulle tröttna och stänga ned.

Sedan dess har man samlat in hela 30 600 kronor, som i går lämnades över till Ica-handlaren.

– Jag blir helt mållös. Det är mycket roligare än jag hade tänkt mig och det kommer komma väl till pass, säger Sven "Pennan" Lindahl när han tar emot checken.

Initiativtagaren bakom insamlingen är Kvibillebon Anna-Karin Franzén.

– Det pratades mycket om det när han råkade ut för så många inbrott. Och jag blev dessutom vittne till det sista inbrottet, så då blir jag ännu mer engagerad, säger Anna-Karin Franzén.

Kvibillebornas engagemang var dessutom rejält och många bidrog till insamlingen.

Hade du förväntat dig ett sådant engagemang?

– Båda ja och nej. Man förväntar sig ändå att folk vill engagera sig, men man vet aldrig. Men det är verkligen jättekul att så många ville engagera sig i det här.

Kvibille Allförening stöttade upp genom att ta ansvar för själva insamlingen av pengar.

– Folk har kunnat betala via Swish och de som inte kunde det har fått betala till vårt bankgiro. Kvibilleborna har verkligen ställt upp för det här. Det är många som anser att en butik är väldigt viktig i en sådan här tätort, säger Lennart Eriksson, ordförande i Kvibille Allförening.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här