Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Kulturhuset ska tömmas efter 2018

De hyresgäster som i dag nyttjar lokalerna i Kulturhuset i Folkets park tvingas lämna när kontraktet går ut 2018. Ägaren av Kulturhuset avser inte att hyra ut lokalerna längre än så.

Hyresgästerna informerades om de kommande planerna under ett möte på onsdagskvällen. De nuvarande kontrakten går ut 2018, därefter får de lämna.

Ägarna av fastigheten, Unica fastigheter i Halmstad AB och Ljungstaden, berättade i måndags för HP att de ville riva Kulturhuset. Dessutom har de tidigare uttryckt ett intresse för att bygga bostäder i Folkets park.

Någon anmälning om rivning av byggnaden har ännu inte lämnats in till byggnadsnämnden.

Det är ännu oklart vart verksamheterna som i dag huserar i Kulturhuset ska ta vägen efter 2018. Men enligt ett pressmeddelande har kulturnämnden begärt ökat anslag för att kunna hyra lokaler i det gamla HP-huset på Söder.

– Jag varken kan eller vill spekulera i kommande handlingsalternativ. Först då de faktiska förutsättningarna föreligger, jag tänker då främst på kommunens budget, kan vi agera konkret, säger Sven Palmkvist, ordförande i kulturnämnden, i pressmeddelandet.

Nu pekar mycket på att ägarnas planer kring Kulturhuset kan fortsätta utvecklas.

– Kommunen har tidigare sagt att vi har en plan på att det ska finnas bostäder till en övervägande del i området. Kulturhusets vara eller icke vara avgörs dels av ägarna själv. Och de har sagt att de varken vill hyra ut eller sälja, säger Sven Palmkvist.

Sedan nyheten kom ut att det finns planer på att riva Kulturhuset har många blivit upprörda.

Några röster från Hallandspostens facebook-sida:

”Nej snälla riv inte folkparken Gör vid de fina byggnaderna s om finns på området och gör några fina gångar med grillplatser och andra roliga saker för både barn och vuxna. En fin familjepark helt enkelt!”

”Riv inte Kulturhuset o låt Folkparken vara kvar. Fint minne för vår fina stad.”

”Folkparken är inte det kultur att bevara? Tänk alla som dansat i Parken och Första Majtågen som gick dit.”

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här