Krögare frias från hot mot vakt

Krögaren ska ha sagt: ”vet du inte vem jag är” när han ombads lämna krogen. Och vakten visste inte vem han var. Förvirringen kring vem som är vem och vem som har sagt vad gör nu att åtalet om hot ogillas.

ANNONS
|

Det var en natt i februari som krögaren i sällskap med några andra kom till en bar i Halmstad.

De ville ha mat, men köket var stängt. Servitrisen larmade vakten då hon bedömde att personen som hon träffade i restaurangen var så pass berusad att han borde nekas inträde.

När vakten skulle lämna beskedet till sällskapet togs det inte väl emot. Ordningsvakten säger sig ha fått höra uttryck med innebörden att han inte visste vem han hade att göra med, att han skulle få sparken och aldrig mer skulle få jobb i Halmstad. Han ska också ha blivit hotad till livet.

ANNONS

Vakten visste inte innan vem han hade att göra med, men han har pekat ut Halmstadkrögaren som den som uttalade hot och otrevligheter mot honom.

Hans beskrivning av hur mannen såg ut vid tillfället stämmer dock inte alls överens med den åtalade krögarens utseende. Denne har däremot en vän som var med vid tillfället och som stämmer in på signalementet.

Vaktens kollega har också pekat ut krögaren som den som hotade, men på grund av ljudnivån på platsen och andra vittnesmål bedömer tingsrätten att kollegan kan ha haft svårt att uppfatta vad som hände.

Krögaren säger sig inte ha varit så berusad som påståtts av vakten. Han har inte hotat någon och han har hela tiden nekat till brott.

Förvirringen kring vem som sa vad och vad som sades leder till att mannen frias från misstanken om hot mot tjänsteman och olaga hot.

ANNONS