Kristina Gernes blir ny chef för kultur och konst i Halmstad

Avdelningen kultur och konst inom kulturförvaltningen får ny chef, Kristina Gernes. Hennes senaste jobb var en liknande position i Gnosjö kommun.

ANNONS
LocationHalmstad||

I maj tillträder Kristina Gernes som ny avdelningschef för kultur och konst inom kulturförvaltningen i Halmstads kommun. Det innebär att hon kommer ha ett övergripande ansvar i att leda avdelningens verksamheter och personal.

Under avdelningen kultur och konst finns bland annat kommunens mötesplatser för unga och kommunens konstverksamheter där Mjellby konstmuseum och Halmstads konsthall ingår, även Kulturhuset Najaden ligger under avdelningen.

– Det ska bli jättekul, dels att få träffa alla medarbetare som jobbar på den här avdelningen och bekanta mig med de verksamheter som finns. Det händer mycket spännande i Halmstads om jag ser fram emot att sätta mig in i, säger Kristina Gernes.

ANNONS

Varför sökte du tjänsten?

– Jag är imponerad över det arbete som gjorts på kultursidan i kommunen och Halmstad har en väldigt ambitiös kulturstrategi som jag känner att jag gärna vill vara en del av, svarar hon.

Kristina Gernes kommer från Hälsingland men har bott och jobbat i Gnosjö de senaste åren. Hon är dock välbekant med Halmstad som ett besöksmål.

– Både jag och min partner är uppväxta vid kusten. Nu letar vi efter en lägenhet i Halmstad.

Förvaltningschef Ola Magnusson förklarar i ett pressmeddelande varför valet föll på Kristina Gernes:

”Hennes djupa förståelse för verksamheterna i kombination med god ledarförmåga kommer vara viktiga egenskaper och erfarenheter i sammanhang där vi förväntas kunna leverera både kultur- och ungdomspolitisk dialog och process”, skriver han.

ANNONS