Kris flyttbil stals, men hittades kort efteråt med öl, sprit och en kanyl i hytten.
Kris flyttbil stals, men hittades kort efteråt med öl, sprit och en kanyl i hytten.

Kris stulna flyttbil hittades vid blomsteraffär

Helgens nödrop hann knappt skickas ut innan krisen var över. Den stulna flyttbilen hittades bara några kilometer bort – intill lastpallar med blomjord.

ANNONS
|

Kriminellas revansch i Sverige, Kris, blev av med sin lätta lastbil i helgen. Den stod parkerad utanför föreningslokalen på Mickedala när den stals.

Stölden inträffade någon gång under natten till lördagen. Nödropet på föreningens Facebooksida postades vid lunchtid och ganska snart nåddes Kris av beskedet: flyttbilen finns vid Plantagen på Flygstaden.

– Den hade en buckla på ena skärmen, annars var den som förut. Det känns bra att vi kan använda den igen, berättar Kris verksamhetsledare i Halmstad, Roger Carlsson.

Kanyl i hytten

Nödropet delades av drygt 400 personer. Många som följer Kris kommenterade stölden med ilska, men när händelsen nu fick en snabb lösning väljer Roger Carlsson att blicka framåt:

ANNONS

– Flyttarna kan rulla på igen. Vi har tyvärr tappat en jäkla massa andra jobb under våren, säger han och berättar att polisen har möjligheter att lista ut vem som stal flyttbilen, eller åtminstone vem som kan ha med stölden att göra.

– Det fanns både öl, sprit och en kanyl i hytten. Polisen har tagit hand om kanylen, den går det kanske att hitta spår på.

”Inte många att välja på”

Unga Kris ordförande Peter Nilsson var en av företrädarna för organisationen som kommenterade stölden i sociala medier. Han skrev bland annat att det inte finns så många att välja på som kan ligga bakom stölden:

”...för ett par år sen så försvann reservnyckeln så Egentligen finns det ej jätte många o välja på , o oftast så kommer sånt här fram förr eller senare men det få lagen sköta.”

ANNONS