Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Att förvara sitt kreditkort i en parkerad bil är grovt vårdslöst. Trots det får en Halmstadbo tillbaka delar av beloppet som togs ut från kortet. Arkivbild: TT

Kreditkort i parkerad bil ”grovt vårdslöst”

Att förvara sitt kreditkort i en parkerad bil är grovt vårdslöst. Trots det får en Halmstadbo tillbaka delar av beloppet som togs ut från kortet.

Halmstadbon hade parkerat sin bil i ett bevakat garage i Beverly Hills i Los Angeles. I bilen låg ett kreditkort från Forex bank som han aldrig använde och inte ens hade någon pinkod till. När kortstölden upptäcktes långt senare hade tjuven använt kortet och betalat nästan 20 000 kronor med det.

Enligt lagen om obehöriga transaktioner med betalningsmedel är Halmstadbons val att förvara kortet i bilen grovt vårdslöst, det gör att han inte kan räkna med fullt kompensation. Lagen slår fast att kontohavaren har ett ansvar upp till 12 000 kronor. Därför rekommenderar nu Allmänna reklamationsnämnden att Nordea betalar ut beloppet över de 12 000 kronorna, 7 686 kronor, till Halmstadbon.

Mannen har tidigare hävdat att banken borde ha insett att kortet användes på ett felaktigt sätt och borde ha spärrat det snabbare och som en följd av den uppfattningen begärt att banken skulle ersätta honom fullt ut.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här