Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kravet på Mr Vinc’k: 400 000 kronor på fyra veckor

395 000 kronor ska betalas till Skatteverket inom en månad. Annars riskerar hamburgerrestaurangen Mr Vinc’k att försättas i konkurs.

HP har tidigare skrivit om hur Vinc. K Burger Family AB, bolaget bakom hamburgerrestaurangen Mr Vinc’k och cocktailbaren Lounge i centrala Halmstad hotas av konkurs.

Det sedan Skatteverket den 29 september lämnade in en ansökan om att försätta bolaget i konkurs på grund av skulderna de hade till staten, 346 508 kronor.

– Vi har legat efter på grund av ett tufft år. Men det kommer vara löst snart, vi hade en bra sommar som täckte upp och nu har vi full restaurang igen, sa ägaren Salih Kabasi till HP då.

LÄS MER: Hamburgerrestaurang i centrum hotas av konkurs

Nu har parterna mötts i Halmstad tingsrätt för förhandling. Där beslutades att Vinc. K Burger Family AB beviljas uppskov på fyra veckor för att hinna betala av skulden, som numera ligger på 395 538 kronor.

Bolagets ägare Salih Kabasi. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo
Bolagets ägare Salih Kabasi. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

”Omsättningen bättre efter sommaren”

I rätten säger säger Kabasi att han kontaktade handläggare på Skatteverket och förslog att bolaget kunde betala 100 000 kronor direkt och resten av skulden inom två månader. Han menar att handläggaren sa att det inte gick och att det är därför han ännu inte betalat något.

LÄS MER: De satsar på ny cocktailbar mitt under krisen

Han säger att bolaget har andra skulder som ska betalas av men att de kan och har för avsikt att betala den aktuella skulden. Kabasi menar att bolagets omsättning är bättre på hösten än på sommaren och att omsättningen brukar öka under julen.

Villkoren som gäller efter förhandlingen är att Vinc. K Burger Family omgående ska betala 150 000 kronor av skulden och därefter betala resterande del inom fyra veckor.

Staten medger därmed uppskov med prövning av konkursansökan i fyra veckor. Ny förhandling ska hållas i Halmstads tingsrätt den 17 november.

Hallandsposten har försökt nå Salih Kabasi utan framgång.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här