Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/8

Kraftig villabrand i Eldsberga

På söndagskvällen började det brinna i ett mindre hus i Eldsberga. Byggnaden, som var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen, brann ned till grunden.

Larmet om brand i ett mindre hus kom vid 19.30-tiden. Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut till platsen.

– Det handlar om en stuga eller villa på omkring 80 kvadratmeter som var helt övertänd när vi kom fram. Släckningsförsök har påbörjats, många enheter är framme, säger Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten, kort efter larmet.

Som mest var tio enheter från räddningstjänsten i Halmstad, Simlångsdalen och Laholm på plats. Vid 21.30-tiden hade två av dessa kunnat lämna och släckningsarbetet fortgick.

– Vi ser god effekt av släckningsarbetet, röken börjar ljusna, säger Andreas Karlsson.

Branden tilltog igen

En kranbil skickades dit för att lyfta på plåttaket för att göra det möjligt för räddningstjänsten att komma åt glödbränder inne i huset. Vid 22.30-tiden brann det fortfarande kraftigt och åtta enheter kämpade med att släcka.

– När de plockade bort plåttaket gjorde det att branden tilltog, det brinner ganska kraftigt igen och vi kommer förmodligen ha några bilar kvar under natten.

Enligt räddningstjänsten har det inte funnits någon spridningsrisk till de närliggande husen. Ingen av de boende var hemma när branden bröt ut.

– Det kommer inte finnas så mycket kvar av huset, vi kommer behöva bevaka under natten även om det regnar ute, säger Andreas Karlsson sent på söndagen.

Brann ned

Räddningstjänsten var på plats hela natten. Under måndagsmorgonen var branden ännu inte helt släckt.

– Vi har fortfarande två brandmän och en tankbil där för eftersläckning och bevakning, säger Andreas Karlsson och fortsätter:

– Det är inte så mycket kvar av huset men det brinner så pass mycket att vi inte kan släppa det. Vi kommer ha folk kvar under förmiddagen också.

När HP besökte brandplatsen vid lunchtid på måndagen var insatsen avslutad. Kvar fanns bara rester av byggnaden.

Det finns inga misstankar om brott i samband med branden, skriver polisen på sin hemsida.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här