Krögare vill kunna servera alkohol längre på "nytt" torg

Krogprofilen Roger Krook är positiv till att Lilla torg blir bilfritt. När fordonen försvinner från torget blir där dessutom plats för fler uteserveringar, berättar han. Nu hoppas han att kommunen även kan tänka sig att förlänga serveringstillståndet för uteserveringarna, så att de kan ha öppet lika länge som krogarnas inomhusdel.
– Jag skickade in min ansökan i dag, berättar Krook.

ANNONS
|

Beviljas ansökan skulle det innebära att uteserveringen får tillstånd att servera alkohol lika länge som inne i den "fasta" byggnaden. De senaste åren har uteserveringarna fått stänga klockan ett, medan man kunnat hålla öppet en timme längre inomhus.

– Jag vet inte hur det kommer tas emot, men jag tycker personligen att vi måste hänga med i tiden. Vi kan inte ligga långt efter andra kommuner, speciellt inte om vi vill fortsätta vara Sveriges bästa sommarstad, säger Roger Krook, som driver The Bulls.

Han säger att frågan om längre öppettider för uteserveringarna är något som krögarföreningen har lobbat för under en tid.

ANNONS

– Vi har pratat med både socialförvaltningen och miljö- och hälsa. Min känsla är att de inte är helt främmande för idén, fortsätter Krook.

Förändringen skulle i sådana fall vara en av flera på Lilla torg. Som tidigare rapporterat kommer torget i sommar att bli (nästan) bilfritt. Den lite mindre parkeringen framför äldreboendet Karl XI kommer att vara kvar. Men den stora parkeringen mitt på torget får nu ge rum åt blommor, en lekplats – och fler uteserveringar.

LÄS MER:Så ska Lilla torg byggas om för sommaren

Roger Krook berättar att i alla fall två närliggande restauranger som tidigare inte funnits representerade på Lilla torg kommer flytta sina uteserveringar dit.

Han är i det stora hela positiv till kommunens initiativ, som alltså är en slags mellanlandning innan den stora ombyggnationen av torget. Men att kommunen beskriver att Lilla torg nu blir en "mötesplats för Halmstadborna" klingar bekant - och kanske inte på det mest positiva sättet.

– Det får inte bli något nytt Österskans (även känt som Folkets rum) bara, inte en massa cykelhjul och grejer, säger Krook som tycker att pengarna kommunen lade på att fixa till den gamla busscentralen kunde spenderats bättre.

– Jag hoppas att det här blir bättre, och jag tror att det kan bli bra, säger Krook.

ANNONS

Ombyggnationen av Lilla torg ska vara klart 30 maj. När besked om serveringstillståndet kan komma är oklart.

ANNONS