Fastigheten på Klockarevägen som har stått tom i ett års tid kan få nytt liv som familjedaghem.
Fastigheten på Klockarevägen som har stått tom i ett års tid kan få nytt liv som familjedaghem. Bild: Roger Larsson

Köpare av villa vill starta familjedaghem

Fastigheten har stått tom i ett års tid sedan daglig verksamhet flyttat ut. Kommunen begärde 3 miljoner, men fick 4,7. Den nya ägaren vill starta familjedaghem.

ANNONS
LocationSnöstorp||

I början av året fick upphandlad mäklare i uppdrag att sälja fastigheten Snöstorp 7:21 utmed Klockarevägen. Huset har i många år hyrts ut till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden som haft daglig verksamhet där.

Efter att avtalet sagts upp har villan som byggdes 1978 stått tom i ett års tid. Kommunen har inte hittat något användningsområde, vilket är anledningen till att den nu säljs.

3 miljoner var utgångspriset, men efter budgivning slutade summan på 4,7 miljoner.

Köparen, företaget Tuff & liten, har för avsikt att starta familjedaghem i fastigheten. Tuff & liten har funnits sedan 2008, till en början enbart med verksamhet i hemmiljö. 2014 öppnade företaget ett familjedaghem i Snöstorp med plats för 15 barn.

ANNONS

För att få bedriva förskoleverksamhet på fastigheten krävs en ändring av detaljplanen som i dag medger bostadsändamål. Den nya ägaren har dock redan meddelat kommunen att man planerar att lämna in både en sådan och ett bygglov.

Samhällsbyggnadsutskottet har godkänt försäljningen. Vänsterpartiet yrkade dock på avslag.

– Vi är inte emot att sälja huset i sig. Men det är en privat aktör som ska driva barnomsorg och det är inte enligt vår linje, säger Tania Bengtsson (V).

LÄS OCKSÅ:

ANNONS