På andra våningen i fastigheten på Storgatan 20 ska det byggas nya lägenheter.
På andra våningen i fastigheten på Storgatan 20 ska det byggas nya lägenheter. Bild: Cecilia Welin

Kontorslokaler byggs om till åtta nya lägenheter

Kommunen har beviljat bygglov för att göra om kontorslokaler på Storgatan, snett mitt emot McDonalds, till bostäder.
– Det handlar om åtta lägenheter och om allt går enligt plan är de inflyttningsklara innan året är slut, säger fastighetsägaren Magnus Olsson.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Lägenheterna kommer att byggas på andra våningen. I markplan, där SEB tidigare har haft kontor, ska det även fortsättningsvis vara verksamhet, liksom på tredje våningen. Övre våningsplan är sedan några år tillbaka redan ombyggd till enrumslägenheter.

– På andra våningen blir det fyra lägenheter som vetter mot Storgatan och fyra mot Hamngatan och vi tänker oss tvåor för det är mestadels vad folk efterfrågar, säger Magnus Olsson.

Klart med bygglov

Kommunen har nyligen beviljat bygglov för projektet och förhoppningen är att lägenheterna ska vara inflyttningsklara innan året är slut.

Fastigheten på Storgatan 20 ägs av Hamnvakten i Halmstad AB, ett företag som ingår i NM Olssons fastighetsbolag. Bolaget har i flera år satsat på förtätning i city genom att göra om tidigare kontorslokaler till lägenheter. Magnus Olsson uppger att det är ett sätt att skapa ett mer levande city.

ANNONS

– Markplan får man ju inte bebygga med lägenheter, men att bygga på övre våningsplan är något som ligger i linje med vad man önskar sig på Halmstads kommun. Det är också ett sätt att dra in folk till stan och få i gång city igen, säger han och fortsätter:

– Halmstad har stor potential och jag tror bara vi befinner oss i en tillfällig svacka precis som många andra städer. Men det är alltid bra att flytta in mer folk till centrum

80 lägenheter i city

NM Olssons fastighetsbolag har de senaste åren byggt omkring 80 lägenheter i centrum, bland annat ovanför Dressman och Vero Moda där John Bauergymnasiet tidigare låg, samt på Storgatan 19 i fastigheten mitt emot O´Learys.

– Och vi planerar att fortsätta förtätning när det finns möjlighet. Det är inga bekymmer att hyra ut dessa lägenheter, de som vi ska bygga har vi redan fått förfrågningar om, säger Magnus Olsson.

LÄS MER:Ägare vill riva tennishall och bygga cirka 70 lägenheter

ANNONS