Konstelever skildrar coronakrisen

När allt tycks handla om en sak i media kan det vara både svårt och självklart hur man ska skildra samtiden på ett intressant sätt. På Sturegymnasiet tar man ett grepp om pandemin och under distansundervisningen har Sturegymnasiets konstelever skildrat coronavirusets framfart.

ANNONS
LocationHalmstad, Sturegymnasiet||

Pandemin tenderar att relativt skoningslöst infektera såväl samtal som media just nu. Vad detta gör med inspirationen är subjektivt och får därför förbli osagt, men ett sätt att hantera det på är att göra som Sturegymnasiets bild och form-elever.

När utbildningen lades om till distansundervisning valde bildläraren Kerstin Söderholm att inte bara rätta sig efter omständigheterna, utan att ta vara på dem.

– Vi började ganska direkt att hämta inspiration från corona i skolarbetet, säger hon.

Under våren har eleverna i årskurs ett och två som läser bild och formgivning på Estetiska programmet arbetat med det nya coronaviruset som musa. Resultatet har delats på Facebook och är i form av såväl teckningar och målningar som skulpturer av den hett eftertraktade produkten toapapper.

ANNONS

– De har gjort väldigt roliga och fyndiga grejer, säger Kerstin Söderholm.

Hur upplever du att distansundervisningen har påverkat kreativiteten?

– En del kan tycka att det är skönt att gå in i sin egen värld, medan andra saknar att prata om arbetet och få feedback. Men de har haft väldigt bra disciplin.

Finns det några planer på att ställa ut konsten framöver?

– Vi har ett litet galleri här på skolan där jag tänker att vi ska ställa ut det till hösten.

ANNONS