Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvällens konsert med Di Leva är inställd, liksom lördagens show med Danny Saucedo. Bild: Vilhelm Stokstad/Mats Bäcker
Kvällens konsert med Di Leva är inställd, liksom lördagens show med Danny Saucedo. Bild: Vilhelm Stokstad/Mats Bäcker

Konserter ställs in på teatern och arenan

Den rådande situationen med Corona gör att kvällens planerade konsert med Di Leva på teatern ställs in. Även helgens show med Danny Saucedo på Halmstad Arena är inställd. Några pengar kan inte de som köpt biljett räkna med att få tillbaka.

Under onsdagseftermiddagen beslutade regeringen, på Folkhälsomyndighetens inrådan, att evenemang med fler än 500 deltagare inte får genomföras.

Detta påverkar ett antal evenemang, bland annat kvällens planerade spelning med Thomas Di Leva på teatern. Via teaterns hemsida meddelar arrangören att konserten flyttas fram till hösten och att det just nu jobbas aktivt med att lägga upp en ny turnéplan.

Köpta biljetter kommer därmed att gälla till höstens datum. Med hänvisning till force majeure kommer ingen kund att få pengarna tillbaka.

Även lördagens konsert på Halmstad arena, med Danny Saucedo, är inställd. Inte heller här får de som har köpt biljett några pengar tillbaka men arrangören Krall entertainment uppger på sin hemsida att man arbetar med att försöka senarelägga arrangemanget.

Halmstad Live kör litet event

Halmstad Live kommer dock att genomföra kvällens konsert med Good Harvest enligt Anna Eriksson, delägare.

– Det eventet kommer att genomföras då det är ett litet event.

I övrigt kommer nöjesstället att följa regeringens beslut uppger hon.

– Alla event över 500 personer diskuteras just nu för att hitta en lösning, till exempel nya datum. Alla biljettköpare kommer att få information om de specifika evenemangen och vi kommer även gå ut med information löpande i våra kanaler. Detta är så klart väldigt tråkigt, men vi ser till allas hälsa och välbefinnande i första hand.

Ulf Fembro, Kulturskolans chef, meddelar att lördagens årliga arrangemang med öppet hus för blivande elever kommer att skjutas på framtiden.

– Det brukar komma uppemot tusen personer i alla åldrar och man ska prova olika instrument så det är ingen tvekan om att det faller under regeringens beslut. Vi hoppas kunna genomföra detta senare i år, säger han.

Även en planerad konsert för Rädda barnen i slutet av mars ställs in.

”Upp till arrangören”

När det gäller övriga konserter på Najaden uppger Kristoffer Hilmersson, tillförordnad enhetschef, att man följer beslutet om max 500 personer.

– Vi tillhandahåller en lokal för max 464 personer i publiken så det blir upp till arrangören att bestämma om de ska ställa in eller inte. Däremot, om det är en stor kör som ska spela så att man kommer över det tillåtna antalet, då har vi sagt att arrangören antingen får ställa in eller se till att maxantalet inte överstiger 500 personer, säger han.

Fakta: Force majeure

Term som inom juridiken används för att ange sådana omständigheter som kan befria en part från att behöva fullgöra ett ingånget avtal.

Force majeure kan även befria från skadeståndsansvar för sen eller felaktig prestation.

Det är svårt att exakt ange vad som ska räknas som force majeure. I 1905 års köplag angavs som exempel ”krig, införselförbud eller därmed jämförlig händelse”. I 1990 års köplag används uttrycket ”händelser utom kontroll”, vilket allmänt anses omfatta en större grupp händelser än force majeure, bl.a. stridsåtgärder på arbetsmarknaden.

Källa: ne.se

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!