Lyckat möte. Projektledarna Jens Lundström och Madeleine Solenhill är mycket nöjda med konferensen och ser fram emot att ordna Second Health Innovation Day nästa år.
Lyckat möte. Projektledarna Jens Lundström och Madeleine Solenhill är mycket nöjda med konferensen och ser fram emot att ordna Second Health Innovation Day nästa år.

Konferens ska leda till bättre vårdsamarbete

I går träffades 200 personer från näringslivet, kommuner, regionen och Högskolan med syfte att skapa fler samarbeten och stärka arbetet kring hälsa och vård i Halland.

ANNONS
|

–Vi måste samlas och tillsammans ta oss an samhällets hälsoutmaningar. Uppslutningen till konferensen visar att många har viljan att samverka i Halland, och det är vi väldigt stolta över, säger projektledaren Jens Lundström som ingår i styrgruppen för konferensen.

I går arrangerades First Health Innovation Day av samverkansprojekten HICube på Hotel Tylösand och 200 personer var på plats.

Dagen började med att inspirationsföreläsaren och den mentala styrketränaren Olof Röhlander föreläste. Efter det fick gästerna mingla och smaska på hälsosamma smoothies – all mat och fika under dagen gick i hälsans tecken.

ANNONS

– I stället för att sitta ner och fika och äta lunch står de upp. Allt är genomtänkt för att de ska kunna samtala mer, säger Madeleine Solenhill som även hon är projektledare i styrgruppen.

Senare under dagen fick gästerna kolla på uppvisningen ”dansa för livet”. Dansen framfördes av seniordansgruppen Postbaletten som håller på med ”skapande dans”, en långsam rörelsedans till musik som fokuserar på känslor.

Eva-Christin Mårtensson var en av dansarna i gruppen.

–Jag trodde först inte att dans kunde hjälpa på det viset. Men det har hjälpt mig enormt, jag har fått mycket bättre balans, och av all gemenskap mår man bra, säger hon.

Under dagen problematiserades ämnet hälsoinnovation och utvecklingen av ”smarta lösningar” i teknik, vård och omsorg.

–Ämnet hälsoinnovation är väldigt stort. Att dansa, och stimulera det kognitiva är en del och det mer tekniska, som smarta toaletter, är en del, säger Jens Lundström.

Senare under dagen genomfördes även olika workshops. Då kunde besökarna se och lära sig mer om robotar, samt om möjligheter och svårigheter med dem, exempelvis HEKA – den smarta toaletten.

ANNONS
ANNONS