Enligt Ella Kardemark (KD) är förhoppningen med utvärderingen att kommunen ska dra lärdom av erfarenheter och nya arbetssätt.
Enligt Ella Kardemark (KD) är förhoppningen med utvärderingen att kommunen ska dra lärdom av erfarenheter och nya arbetssätt.

Kommunen ska utvärdera hur coronakrisen hanterats

Coronapandemin har tvingat fram nya arbetssätt och lett till nya erfarenheter. Halmstads kommun vill dra lärdomar av krisen och tillsätter därför en utredning. Extern konsult tas in till en kostnad av max 100 000 kronor.

ANNONS
LocationHalmstad||

Ett enigt personal- och ledningsutskott har beslutat att göra en utvärdering över hur kommunen hanterat coronakrisen och dess konsekvenser.

– Vi ska alltid göra en utvärdering när vi varit i kris och corona har verkligen varit en extraordinär händelse av rang. Nu vill vi ta ett stort, samlat grepp kring detta och lära oss vilka saker vi kan ta med oss vidare, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i utskottet.

Lite mer konkret handlar det om att fånga in och dra lärdom av erfarenheter och nya arbetssätt som krisen tvingat fram på kort tid, tillägger hon.

– Det kan hjälpa oss att utvecklas och vi får också svar på hur kommunen fungerar i ett krisläge. Det finns inte heller några garantier för att vi inte hamnar i ett liknande läge igen och om vi drar lärdom nu har vi stor nytta av det framöver.

ANNONS

Eftersom utvärderingen omfattar stora delar av kommunen, bland annat krisledningsnämnden och kommunledningsförvaltningens krisledning, ska delar av arbetet utföras av en extern konsult. Det handlar framför allt om intervjuer med förtroendevalda och centrala tjänstepersoner.

– Vi tror att det är klokt att även externa ögon är med. En bred utvärdering kräver även extern medverkan, säger Ella Kardemark.

En extern konsult kommer att upphandlas och kostnaden för detta ska enligt Kardemark inte överstiga 100 000 kronor.

Kommunstyrelsen har sista ordet i frågan.

LÄS MER:Kommunanställda förbereds för att ta steget in i vården

LÄS MER:Politiker vill analysera minskad sjukfrånvaro

ANNONS