Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunen anser att padelhallen inte är åtgärdad. Fastighetsägaren tog i slutet av sommaren bort byggnadens tak och väggar.  Bild: Jari Välitalo/HP Arkiv
Kommunen anser att padelhallen inte är åtgärdad. Fastighetsägaren tog i slutet av sommaren bort byggnadens tak och väggar. Bild: Jari Välitalo/HP Arkiv

Kommunen dömer ut nya böter för padelbanor i Villshärad

Den omstridda padelanläggningen i Villshärad får nya böter av Halmstads kommun. Byggnadsnämnden står fast vid att banorna ska bort.

Länsstyrelsen i Halland underkände i början av oktober det förra beslutet om sanktionsavgifter.

På grund av en kommunikationsmiss från kommunens sida hade padelbanornas ägare Per Boström inte fått ta del av rätt tjänsteskrivelser före beslutet.

LÄS MER: Länsstyrelsen river upp beslut om böter för padelhallen i Villshärad

Byggnadsnämnden i Halmstad tog på sig missen och har nu gjort ett omtag. På det senaste mötet dömdes två nya sanktionsavgifter ut för anläggningen som saknar bygglov.

– Avgifterna är ett påtryckningsmedel för att få platsen återställd. Fastighetsägaren har tidigare visat att han inte har någon avsikt att flytta på anläggningen, så därför måste vi agera, säger Jan Prytz (M), ordförande i nämnden.

”Ägaren har inte åtgärdat hallen”

De nya sanktionsavgifterna är på samma belopp som tidigare, det vill säga totalt cirka 860 000 kronor, för padelhall, utomhusbanor och parkeringsplats.

Fastighetsägaren har till kommunen invänt att hallbyggnaden är nedtagen och att det därför inte finns någon grund för en sanktionsavgift. När det gäller utomhusbanorna menar han att de inte är bygglovspliktiga.

Nämnden är av en annan uppfattning.

– Vår bedömning är att ägaren inte har åtgärdat hallen. Han har lyft av taket och tagit bort delar av väggarna, men platsen är inte återställd, säger Jan Prytz.

Avgifterna tas ut omedelbart då ägaren haft gott om tid för rättning, enligt nämnden. Precis som tidigare kan beslutet överklagas till länsstyrelsen.

Domstol nekade dispens

Padelanläggningen i Villshärad anses också strida mot strandskyddet och landskapsbildsskyddet, som HP rapporterat tidigare.

I slutet av oktober nekade mark- och miljödomstolen fastighetsägaren dispens från dessa naturskydd. Domstolens beslut, förutom i den del det avser hallbyggnaden, har överklagats till högsta instans.

LÄS MER: Domstolen: Ingen dispens för padelbanorna i Villshärad

LÄS MER: Ägaren ger upp sin padelhall i Villshärad

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!