Arkivbild. 38:an bar blev brottsplats när en berusad man med kniv skar en främling längs halsen.
Arkivbild. 38:an bar blev brottsplats när en berusad man med kniv skar en främling längs halsen. Bild: Vidar Ruud

Knivman minns inte att han ska ha misshandlat främling

Den 25 juli beordrades polis till 38:ans bar, före detta Ölfiket, på Brogatan där en man ska ha blivit knivskuren. Nu åtalas en man i 35-årsåldern för dådet.

ANNONS
|

Den åtalade mannen ska enligt flera vittnen ha skurit målsägande med en mindre kniv längs halsen. Det var efter midnatt, under den 25 julis första halvtimme, som händelserna ägde rum inne på 38:ans bar.

Utöver målsägande och misstänkt har 13 olika vittnen hörts, men trots det återstår flera frågetecken att räta ut.

Det fanns till en början förhoppningar från polisens sida om att ta del av övervakningsfilm från natten då misshandeln ska ha skett. Barägaren uppger dock att filen på något sätt varit skadad, inte kunnat sparas och därefter raderats automatiskt.

Vad filmen förhoppningsvis skulle ha kunnat bevisa är enligt målsägande hur den misstänkte mannen går fram till målsägande, pratar och sedan drar en fällkniv längs halsen på honom så att det börjar blöda.

ANNONS

Sjukvårdspersonal bedömer att det omkring tre centimeter långa såret sannolikt orsakats av en kniv. Skadan var aldrig livshotande och läker.

Efter att målsägande upptäckt att han blödde gick han efter den misstänkte för att konfrontera honom om dådet, eftersom de inte känner varandra över huvudtaget och inte heller ska ha något otalt. Då ska den misstänkte ha blivit hotfull och målsägande upplevde det som att han skulle hugga honom med samma kniv. Målsägande höll upp en stol för att försvara sig. Då log knivmannen och fällde ihop kniven, varpå målsägande snabbt tog den ifrån honom. Målsägande uppger att han inte har druckit alkohol under kvällen.

En kvinna som arbetar på krogen ska därefter, enligt målsägande, ha kommit fram och bett om att få kniven. Sedan dess har den inte setts till och ingen i personalen vill kännas vid den, men kvinnan som tog den uppger att hon lämnat tillbaka den till den misstänkte, utan att veta vad det var, för att lugna ner situationen. Vilket hon också ska ha berättat för en dörrvakt.

Polisen anlände kort därpå och grep den misstänkte.

Hans utsagor om vad som har hänt har varierat något. Han menar att han inte minns allt från kvällen och att han ska ha druckit ”väldigt mycket”. I det senaste förhöret menar han att han under häktningstiden har funderat och då misstänker att kniven tillhörde målsägande från början, men förnekar inte att han själv kan ha använt den så att det åsamkat skada, även om det inte har varit hans avsikt.

ANNONS

Den misstänkte menar att han varken kan erkänna eller förneka brottet då han inte minns någonting, men han är nu misstänkt för grov misshandel, samt för häleri som inträffat på ett annat datum.

ANNONS