Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: HP
Bild: HP

Knivbeväpnade tonårspojkar misstänks för mordförsök

En man i 30-årsåldern har knivskurits i både bröstet och handen i samband med ett rånförsök på Nyhem. Gärningsmännen, som var maskerade, tros vara i 15-årsåldern. De misstänks även för mordförsök.

Strax före klockan halv fem på måndagskvällen fick polisen in ett larm om en grov misshandel vid en restaurang på Järnvägsgatan i Halmstad.

En man hade blivit knivskuren av två maskerade personer. När polis kom till platsen stod det klart att offret hade flera skador i armen och i bröstet.

– Vi vet inte hur allvarliga skadorna är men har fått till oss att det handlar om ytliga skador, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Misstanken är att ynglingarna var ute efter att råna mannen.

– De fick inte med sig något vad vi vet i nuläget, säger Stefan Gustafsson.

Båda gärningsmännen, som uppges vara i 15-årsåldern, bar kniv. Polisen har enligt Stefan Gustafsson spärrat av området samt sökt av närområdet och genomfört kontroller av unga män. Hittills är dock ingen gripen.

– Men vi har fått in uppgifter som vi kan gå vidare med, jag kan dock inte säga vad det handlar om, men vi har en relativt god möjlighet att kunna identifiera en eller två gärningsmän, säger Stefan Gustafsson.

Den skadade mannen fördes till sjukhus för vård och kunde höras senare på kvällen. De båda tonåringarna misstänktes i ett första skede för grov misshandel, en rubricering som sedan ändrades.

– Efter att ha hört den skadade och tagit del av vissa vittnesmål så har vi kommit fram till att detta ska rubriceras som försök till mord och försök till rån, säger Stefan Gustafsson.

LÄS OCKSÅ: Man gripen för försök till mord

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här