Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Klartecken för ny padelhall i Villshärad

Politikerna i byggnadsnämnden ser inga hinder för att Widiksons bolag Halmstad Guldläge ska få bygga en padelanläggning i Villshärad. Både utomhus- och inomhusbanor planeras.
– Målet är att ha detta klart till höstsäsongen, säger Jonas Angel, delägare i bolaget.

Som HP tidigare berättat finns det planer på att bygga en padelanläggning på två grannfastigheter utmed Sissikevägen mellan Gullbrandstorp och Villshärad.

LÄS MER: Widiksons bolag vill bygga padelbanor i Villshärad

En är obebyggd, medan det ligger en bilverkstad på den andra.

Bolaget bakom planerna, Halmstad Guldläge, ägs av bland annat Jan Widiksson och Jonas Angel. Den sistnämnda driver sedan tidigare en padelhall i Oskarström .

Klagande granne fick inte gehör

En granne som inte tycker att padelbanor passar in i miljön har protesterat mot planerna, men har inte fått gehör.

Byggnadsnämnden hade ärendet uppe på sitt senaste möte och beslutade då att ge ett positivt förhandsbesked för planerna.

– Det var ingen diskussion, vi var eniga och gick på det som tjänstepersonerna föreslog. Anledningen till att beslutet fattades av nämnden är att fastigheterna ligger utanför detaljplanelagt område och i sådana fall har vi sagt att vi ska ha ett politiskt beslut, säger ordförande Jan Prytz (M).

Mål klart till hösten

Jonas Angel, som är spindeln i nätet för padelhallen i fråga, säger att planerna för anläggningen nu börjar ta form och att nästa steg blir att söka bygglov.

– Vårt mål är att vi ska ha detta klart till höstsäsongen. Vi tänker oss fyra banor inomhus och har sökt för uppemot åtta utomhus.

Han ser en stor efterfråga på en ny padelanläggning i området, speciellt med tanke på att Vilshärads padel har rivit sin inomhushall och att framtiden för anläggningens utomhusbanor är osäker.

– Det blir ett fantastiskt läge med stort upptagningsområde, både hela kustområdet men även Harplinge och Gullbrandstorp, säger Jonas Angel.

LÄS MER: Ägaren ger upp sin padelhall i Villshärad

LÄS MER: Kommunen dömer ut nya böter för padelbanor i Villshärad

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här