Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Beslut om flytt. De före detta HP-lokalerna på Söder ska hyras in för Kulturskolan. Det ska även byggas en ny konsertsal Bilden togs den 31 januari i år när körer och musiker framförde minikonserter under sex timmar i lokalerna.

Klart med kulturskola i gamla HP

Politikerna bestämde på tisdagen att Kulturskolan flyttar in i Hallandspostens gamla lokaler på Söder och att det ska byggas en konsertsal.

- Det här blir alldeles ypperligt. Det borde gå att göra häftiga lokaler och det blir en intressant placering, säger Lars Püss (M), förste vice ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Det har funnits två alternativ för placeringen av Halmstads kulturskola: antingen att använda och bygga till de befintliga kommunägda lokalerna vid Sturegymnasiet eller att hyra Hallandspostens tidigare lokaler av Bygg-Sjögren.

Trots att den senare lösningen var dyrare var politikerna i samhällsbyggnadsutskottet eniga om att det var den bästa.

- Jag är nöjd med att vi kom överens om ett riktigt bra förslag, säger andre vice ordförande Bertil Andersson (S).

Hyresofferten från Bygg-Sjögren med en årshyra på högst 3,5 miljoner kronor godkändes på tisdagen med villkoret att företaget ska bygga en konsertsal för 400–500 personer i direkt anslutning till lokalerna.

- Vi har under en längre tid sett ett behov av en konsertlokal i Halmstad och nu kan vi förverkliga detta. Det känns oerhört roligt, säger Henrik Oretorp (C), utskottets ordförande.

- Vi vill att Söder inte bara ska vara en stadsdel man bor i, för då blir den tom på dagarna. Med kulturskolan och en konsertlokal blir det liv och rörelse, tillägger han.

När Kulturskolan flyttar till Söder kan lokalerna vid Sturegymnasiet i stället användas som extralokaler av gymnasiet och grundskolan.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område