Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nybygge. Arkitektfirman Inobi har tagit fram ett tidigt skissförslag över Peabs kommande bostadsrättsprojekt i Fyllinge.

Klart för nya bostadsrätter på Fyllinge

Nu står det klart att uppemot 28 nya lägenheter, fördelade på två stycken flerbostadshus, kan byggas i området fjärde kvadranten på Fyllinge.

– Boende i Fyllinge är eftertraktat och nu börjar vi dela ut markanvisningar till aktörer för att skapa ett bostadsområde med olika upplåtelseformer, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Henrik Oretorp (C).

Utskottet har tecknat ett avtal för markanvisning med Peab Markutveckling AB som innebär att 25 nya lägenheter får byggas på en del av området fjärde kvadranten. Men enligt Peab kan det bli uppemot 28 lägenheter. Samtliga blir bostadsrätter.

– Fyllinge är ett intressant område med närhet till service och bra kommunikation samtidigt som naturen finns runt hörnet, säger Sara Bergström, projektchef på Peab Bostad, och tillägger att intresseanmälan för bostadsrätterna kommer att öppna inom kort.

Bygget beräknas starta under hösten 2018. Först vintern 2019/20 kan lägenheterna vara klara för inflyttning. Bostadsrätterna kommer att fördelas på två stycken flerbostadshus.

– Vi vill inte stoppa att bygget kommer i gång där ute. Men detta är bara en liten del, vi vill se en helhet så att det blir ett bra område, säger Bertil Andersson (S), andre vice ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Detaljplanen för ett nytt bostadsområde på fjärde kvadranten vann laga kraft i juli förra året. Beslutet innebär att det ska byggas totalt 320 nya bostäder. Peabs bostadsrätter ingår i dessa.

– Området kommer att innehålla alla sorters boenden: bostadsrätter, hyresrätter, villor och radhus, berättar Henrik Oretorp.

Beroende på boendeform blir byggnaderna mellan en och fyra våningar höga. Det är också planlagt för kommunal service och lokaler för affärsverksamhet i anslutning till ett centralt beläget torg.

Centrumområdet, med en nybyggd busshållsplats, förväntas bli en knutpunkt för Fyllingeborna.

– Den uppfattning man får av Fyllingeborna är att när de väl har flyttat dit så trivs de oerhört bra. De flyttar bara in, inte ut, och sedan byter de boendeform efter familje- eller livsförhållanden. Det måste tyda på att det är ett bra område att bo, verka i och växa upp i, säger Henrik Oretorp.

För de 28 bostadsrätterna har Peab låtit arkitektfirman Inobi, med säte i Göteborg, ta fram skisser. Enligt ansvarig arkitekt Mattias Karlsson befinner sig projektet i en uppstartsfas.

– Vi vet inte så mycket än, men vi har tagit fram en första skiss för Peabs interna kostnadsbedömningar. Först och främst måste infrastrukturen fram, vägar, ledningar, avlopp och el. Jag vet att projekteringen pågår.

Hur stora blir lägenheterna?

– Det vet vi inte. Allt är i sin linda fortfarande och det vi vet är vilken yta vi har att bygga på. Fördelning och storlekar på lägenheter återstår att se, säger Mattias Karlsson på Inobi.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!