Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Klart för fyra flerbostadshus i Frösakull

Byggnadsnämnden säger ja till rivning av före detta Kronolund samt uppförande av fyra nya bostadshus med totalt 86 lägenheter på tomten i Frösakull.

Redan 2010 togs de första stegen mot ett nytt bostadsområde med flerfamiljshus i Frösakull. Då inleddes arbetet med att ta fram en detaljplan för området.

Under planarbetat framfördes det många synpunkter, bland annat från boende i Frösakull, som ansåg att husen blev ett främmande inslag i området som i övrigt bestod av villabebyggelse.

Vissa justeringar gjordes, bland annat skulle husen ha varierad höjd. Från början var det tänkt att alla huskropparna skulle ha fyra våningar.

Kompromissen blev tre olika byggnadshöjder – en huskropp med tre våningar, en med fyra och två med fem. För att utifrån ge intryck av att husen är lite lägre ska den översta våningen vara indragen på samtliga hus.

Lägenhetsstorleken varierar från två rum och kök till fyra rum och kök. I ett av husen kommer det att finnas två övernattningslägenheter. Två av husen byggs ihop med ett underjordiskt garage med 55 platser.

Kronolund var i början av 1900-talet ett jägmästarboställe. Det ägdes senare av Röda Korset som 2000 sålde fastigheten till två privatpersoner. Kommunen avstod då från förköp. 2004 nekades de dåvarande ägarna bygglov för 40 fritidsstugor på området. 2006 gick bolaget som ägde Kronolund i konkurs. Nuvarande ägare är familjen Wennerholm genom Kronolunds fastigheter AB.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här