Två klasser på Klaraskolan får distansundervisning fram till jullovet efter att flera elever insjuknat i Covid-19.
Två klasser på Klaraskolan får distansundervisning fram till jullovet efter att flera elever insjuknat i Covid-19. Bild: Jari Välitalo

Klaraskolan undervisar på distans – Covidsjuka elever i två klasser

Efter samråd med Smittskydd Halland har Klaraskolan gått över till att distansundervisa två högstadieklasser. Flera elever i klasserna är konstaterat sjuka i Covid-19.

ANNONS
|

Klasserna har sammanlagt ett 40-tal elever och flera av eleverna är konstaterat sjuka. Samtidigt är det ytterligare elever i klasserna med sjukdomssymptom som ännu inte fått svar på sina coronatester.

– Vi har följt de rutiner vi tagit fram och har i samråd med Smittskydd Halland beslutat att klasserna ska få distansundervisning resten av terminen. Förutom de som är smittade har vi några elever som är hemma och avvaktar testresultat och några som är hemma och har symptom. Med allt detta sammantaget bedömde vi att detta var den lämpligaste åtgärden, berättar skolområdeschefen Darinka Ribic.

Tidigare har Söndrumsskolan och Brunnsåkersskolan tagit till samma åtgärd för att hejda smittspridningen och skydda friska elever.

ANNONS

– Vi har inte haft många fall, så här långt. Men när det blir spridning inom ett litet kluster, med flera inom samma grupp, då behöver vi kika närmare på det och samråda med Smittskydd Halland, beskriver hon.

LÄS MER:Elever på högstadiet får undervisning på distans

LÄS MER:Distansundervisning för elever på Brunnsåkersskolan

ANNONS