Misstänkte 24-åringen gick med på omhäktning.
Misstänkte 24-åringen gick med på omhäktning.

Kjälls misstänkte mördare stannar kvar i häkte

När han greps nekade 24-åringen till anklagelserna om mord. Nu två veckor senare gick han med frivilligt på att stanna kvar i häkte.

ANNONS
|

24-åringen greps nio månader efter mordet på Halmstadbon Kjäll Gustafsson. Han var anhållen i sin frånvaro och kunde sedan gripas odramatiskt den 22 september i ett annat län.

Jönköpings tingsrätt gav genom sitt beslut att häkta den misstänkte 24-åringen åklagare och polis två veckor att fortsätta med förundersökningen och att samla fler bevis mot den mordmisstänkte.

När häktningstiden gick ut på tisdagen behövdes det dock ingen ny förhandling om frihetsberövandet av den nekande 24-åringen. När åklagrens begäran om förlängd åtalstid kom in till tingsrätten valde 24-åringen att gå med på förlängningen.

Bor på en annan ort

24-åringen är hemmahörande på en ort i närheten av Gislaved, där Kjäll Gustafsson mördades på restaurang Ströget den 14 december 2019.

ANNONS

Nytt datum för åklagaren är den 22 oktober och då gäller återigen att antingen väcka åtal eller begära ny förlängning av häktningen.

ANNONS