Kastade kanna mot åklagare under rättegång – åtalas på nytt

En 15-åring pojke och en jämnårig flicka var åtalade för brott och spenderade dagen i tingsrätten i Halmstad. Pojken tappade humöret och kastade en fylld vattenkanna mot åklagaren när hon pratade om hans eventuella straff. Nu blir händelsen ett nytt fall för rätten.

ANNONS
LocationHalmstads tingsrätt||

När vattenkannan kastades pågick en rättegång om olaga hot och misshandel. Pojken var åtalad för att ha skickat hotfulla meddelande till en annan pojke, tillsammans med den jämnåriga flickan var han också åtalad för att ha misshandlat en skolkamrat. En rättegång som slutade med en fällande dom för både pojken och flickan.

Nu har det som skedde under rättegången blivit ett eget ärende som ska upp i rätten.

Kastade vattenkanna mot åklagare

Domaren i rättegången blev ett av flera vittnen till händelsen. Hon har i förhör berättat att rättegången dittills varit lugn och sansad men att pojken blev svart i blicken när han hörde slutpläderingen. Åklagaren, som i detta fallet är målsägande, konstaterade att straffet för brotten som 15-åringen var åtalad för hade kunnat resultera i fängelsestraff om han varit myndig.

ANNONS

Det var då som 15-åringen tappade humöret och tog tag i vattenkannan på bordet framför honom och kastade den mot åklagaren som satt tvärs över i andra sidan av rummet. Pojken har i förhör erkänt att han kastade kannan och förklarade att han var arg över att åklagaren ljög.

Dömdes efter förra rättegången

Åklagaren hann ducka och klarade sig undan kannan som landade bakom henne men det spilldes vatten på hennes kläder och saker. Domaren som såg hela händelseförloppet har berättat att 15-årigen tog så mycket sats när han skulle kasta att han spillde ut vatten bakom sig.

Utöver en ny åtalspunkt om försök till våld mot tjänsteman resulterade rättegången i att 15-åringen dömdes till ungdomsvård för misshandel och olaga hot.

LÄS MER:Åtalad 15-åring kastade vattenkanna – åklagaren hann ducka

ANNONS