Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Kall start på campingpremiären

Snö och kyla till trots rullade den ena husvagnen efter den andra husbilen in på First camp Tylösand under påskhelgen. – I år fick vi börja med att lägga en och en halv timme på att skotta snö. Det var första gången, berättar Patrik Östman från Ljungby.

Påskhelg brukar vara synonymt med campingpremiär. I år hade många dock valt att skjuta på öppningsdagen på grund av att påsken kom så tidigt. Men inte First camp.

– Vi trodde inte att det skulle komma någon men det har droppat in många säsongare, berättar Veronica Cavebring som tillsammans med kollegan Åsa Nilsson höll ställningarna i helgen.

Hela 69 familjer trotsade snö och kyla för att få sätta upp sitt andra hem. Något färre än i fjol, men då var det också varmare.

– Någon berättade att det var 17 grader varmt på premiären i fjol, och nu har vi minusgrader, säger Åsa Nilsson.

Det betydde dock inte att premiären var mindre svettig i år. Men det berodde snarare på all snöskottning. Campingens skyfflar försvann lika fort som snö, förlåt smör, i sommarsolen.

– Ja, det här var ju inte riktigt vad vi tänkt oss, att få börja med att skotta. Men vi var inställda på att åka ner trots vädret, berättar Peter Jonasson från Ljungby som slog sig ner på sin vanliga plats tillsammans med sambon Anna-Lena Aronsson och döttrarna Julia och Matilda.

Grannarna i husvagnen bredvid, Helen Fransson och Kjell Fyhr från Malmbäck utanför Nässjö, vittnade om att det inte varit snö på campingstarten en enda gång under de 25 år som de varit stammisar på First camp. Men snön var inget som avskräckte.

–Vi campar nästan hela året, även vintertid. Vi är här på försäsongen, sedan åker vi runt i Europa i vår husbil några veckor på sommaren och sen vintercampar vi i Vetlanda, berättar Helen Fransson.

Vad är det då som lockar så mycket med att ställa sin husvagn på samma plats på samma camping år efter år?

– Friheten, det finns inga måsten. Och gemenskapen, att få träffa kompisarna. Vi har så bra sammanhållning på vår gata. Vi sätter ofta ihop borden och äter och har trevligt ihop, säger Helen.

Peter Jonasson håller med.

– Detta är ren och skär avkoppling och så är vi samma goa gäng som umgås här varje år.

Samma svar på frågan får vi lite längre bort, på en annan gata där familjerna Östman från Ljungby och Hörgerud från Hässleholm lärde känna varandra för några år sedan.

– Här finns världens bästa människor och vi är här så mycket vi kan från påsk och fram tills säsongen är slut i oktober, säger Fredrik Hörgerud.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!