Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Kårordförande efter branden: ”Blir berörd ända in i själen”

Studentkåren i Halmstad försöker under onsdagen att komma i kontakt med studenter som drabbats av branden på Östra stranden. Hittills har ett tiotal studenter kunnat nås.
– För de som behöver ett boende nu så har vi det tillgängligt redan i dag, säger kårordförande Timmie Hansson.

Både studentkåren och Högskolan i Halmstad arbetar med att lokalisera de drabbade studenterna. Hur många studenter som är berörda av branden och står utan boende är i nuläget okänt, men runt ett tiotal ska hittills ha uppgett att de är skrivna på en adress i det branddrabbade området.

– De studenter som vi vet bor i området de har vi kontaktat och de mår bra, meddelar Louise Wandel, kommunikatör på Högskolan i Halmstad.

Det aktuella huset är inte ett studentboende utan ett flerfamiljshus där flertalet studenter var boende.

Timmie Hansson är ordförande i Studentkåren och meddelar att de har boenden, men att de ännu inte lyckats kontakta alla berörda.

– Det här boendet ingår inte i vårt fastighetsbolag utan enligt den information jag har fått är det ett flerfamiljshus och inte enbart studentboende. Vårt fastighetsbolag har sett över det och för de studenter som behöver ett boende nu så har vi det tillgängligt redan i dag, säger Timmie Hansson.

Högskolan har under förmiddagen gått ut med information till de studenter som kan tänkas vara drabbade.

– Jag blir berörd ända in i själen av tanken att de har förlorat allt. Som student är man redan utsatt och har inte den säkerheten som man annars har, säger Timmie Hansson och fortsätter:

– Att bo själv efter att ha flyttat hit och man har kanske flera timmar hem till sin familj. De vi vill göra nu är att hjälpa dem. Det kan handla om allt från studiematerial till kläder eller frukost. Vi finns där för alla delarna.

Var de drabbade studenterna har befunnit sig efter att branden brutit ut är studentkåren i nuläget inte medvetna om.

– Vi gör allt vi kan och kommer göra ännu mer för de utsatta studenterna. Det viktiga är att vi först får kontakt med dem, så om man läser det här är det jätteviktigt att man kontaktar högskolan. På det sättet kan vi hjälpa.

Flertalet studenter har under onsdagen hört av sig till studentkåren och velat hjälpa och stötta sina kamrater.

– Det är fint och roligt att se att så många visar intresse för att hjälpa de drabbade, berättar Timmie Hansson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här