Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/10

Känslosvall på säsongens första Wild Camp

Tårar, skrik och skratt. När fem familjer skulle svetsas samman på sommarens första Wild Camp svämmade känslorna stundtals över.

I sommar arrangerar Nick Söderblom Wild Camp i Vinnalt där föräldrar och barn deltar i en korsning av de två tv-programmen Robinson och Wild kids.

– Den ursprungliga idén var att få familjer att jobba tillsammans. Vi vill att de ska komma hit och lösa problem utanför det vardagliga livet, berättar Nick Söderblom, hallänning och f.d. Robinson-deltagare.

Wild Camp på nytt sätt

Med på tåget är också familjeföretaget Vinnalt Event som vanligtvis anordnar aktiviteter för bland annat personalgrupper, skolklasser och föreningar. Det som är den stora skillnaden mot tidigare event är att sommarens Wild Camp är teambuilding för familjer – något som man tidigare inte har ägnat sig åt.

– När vi träffades och började prata om vad vi ville göra så insåg vi att vi ville samma, säger Michael Persson, ägare av Vinnalt Event.

Tankegången är att upplägget, det vill säga att barn och vuxna tävlar familjevis, ska få deltagarna att upptäcka hur de fungerar. De nya insikterna ska sedan kunna generaliseras till hemmaplan och därigenom svetsa samman familjerna.

– Har man lätt att lösa problem hemma så har man ofta lätt att lösa problem här, och har man inte det så blir det svårt här också, säger Nick.

Familjer från hela landet

På helgens läger deltog totalt fem familjer från olika delar av landet. En av familjerna var familjen Sjöberg från Gullbrandstorp.

– Vi kände att vi behövde göra något tillsammans, och tyckte att roliga utmaningar som svetsar samman familjen var ett bra alternativ. Dessutom gillar vi både Wild kids och Robinson, säger Emma Sjöberg, varpå dottern Moa Sjöberg tillägger:

– Vissa av tävlingarna har varit jättekul. Vi vann tre av tävlingarna i går och båda tävlingarna i förmiddags.

Enligt arrangörerna handlar det inte om vinsten i sig, utan förhoppningsvis ska deltagandet i lägret leda till att familjerna tar med sig något av det som de har lärt sig in i vardagen. Frågan är dock om teambuilding - ett fenomen som delvis också annars har omstridd evidens - kan appliceras rakt av på familjer.

En stund senare var det dags för hinderbana där den första stationen gick ut på att hålla balansen så länge som möjligt.

– Jag får ont i foten! skrek ett av barnen.

– Men gå av då, svarade mamman lugnt.

– Nej, jag ska vinna!

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här