Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: HP/Arkiv
Bild: HP/Arkiv

Känsliga uppgifter om kund gick ut till 600 anställda

En anmälan har skickats till Datainspektionen efter att känsliga uppgifter om en kund inom äldreomsorgen gått ut till över 600 anställda.

Det var i slutet av förra året som misstaget skedde. Enligt den utredning som gjorts var det ett missförstånd mellan två anställda inom hemvårdsförvaltningen som gjorde att ett meddelande gick ut till över 600 användare av systemet i fråga.

I meddelandet fanns uppgifter om en kunds för- och efternamn samt uppgifter om dennes mediciner. Uppgifter om läkemedel räknas till känsliga personuppgifter.

De drygt 600 som fick ta del av informationen är alla anställda inom hemvårdsförvaltningen och omfattas därför av sekretess.

Trots det har utredningen kommit fram till att händelsen medför risk för skada för person, bland annat på grund av det stora antalet som haft åtkomst till uppgifterna. En anmälan har skickats till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Efter händelsen har både den som skickat meddelandet och kunden som fått sina uppgifter röjda informerats. Övrig personal vid den aktuella enheten har också fått kännedom om det inträffade samt en påminnelse om hur liknande meddelanden ska skickas.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!