Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Destination Halmstad
Bild: Destination Halmstad

Julklapp till personalen används flitigt

Presentkortet som alla kommunanställda fick i julklapp ger effekt på näringslivet i Halmstad. Efter första månaden har över två miljoner kronor genererats till näringslivet.

Under december förra året delade Halmstads kommun ut ett citypresentkort till sina anställda, som en julgåva för att visa extra uppskattning för det gångna året. Presentkorten som var laddade med 1 000 kronor har delats ut till samtliga tillsvidareanställda i kommunens förvaltningar och bolag. Totalt har 10 200 presentkort delats ut.

När Destination Halmstad nu summerar perioden 14 december till 14 januari ser de att presentkorten ger effekt. 5 195 transaktioner har genomförts under perioden, vilket motsvarar cirka 2,5 miljoner kronor till näringslivet i Halmstad.

– Det är en win-win situation. Personalen fick en julklapp och samtidigt gynnar det näringslivet. Det är även kul att se att korten börjat användas redan första månaden och att transaktionerna sprids ut runtom i Halmstad, säger Malin Backe, chef på turistservice.

Det är många verksamheter och företag som haft det tufft det senaste året. Presentkorten är inte lösningen på allt men det ger en viss hjälp. Hittills har korten använts på många håll runt om i kommunen. Det har bland annat skett transaktioner i centrum, på Hallarna, i Söndrum och i Oskarström.

Malin Backe säger att det är svårt att säga nu vad detta kommer att ge för effekter i längden, men menar att näringslivet i Halmstad ändå drar nytta av det just nu. Hon hoppas och tror också att fler företagare vill ansluta till citypresentkortet när de ser att det ger effekt.

LÄS MER: Kommunen tackar anställda med julgåva som gynnar handeln

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!