Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Jonas Bergman (M) skojar till det om ”Göteborgs nya Halmstad”

Håller göteborgarna på att försöka kidnappa Halmstad? Att stora grannstadens utvecklingsprojekt Älvstaden marknadsförs som ”ett nytt Halmstad mitt i Göteborg” har fått kommunrådet Jonas Bergman (M) att skoja till det på Facebook.

Halmstads högsta politiker, Jonas Bergman, försitter sällan chansen att marknadsföra sitt Halmstad när tillfället dyker upp. Och det gjorde det i helgen, när tidningen Göteborgs-Posten hade en artikel om det gigantiska utvecklingsprojektet Älvstaden.

Projektet lanseras som ett nytt Halmstad (eftersom det ska ge bostäder åt ungefär 60 000 människor) i centrala Göteborg. Med glimten i ögat var Bergman kvick med att skriva en insändare till Göteborgs-Posten och han publicerade även texten på sin Facebook-sida där den fick stor respons. I texten ger han tips och goda råd till dem som ska försöka sig på att uppföra ett nytt Halmstad i Göteborg:

”Jag kan visserligen förstå att man som göteborgare vill återskapa Halmstad i sin absoluta närhet. Men man bör inte glömma bort att genom kloka infrastrukturprojekt så är det riktiga Halmstad faktiskt redan närmare än någonsin förr – och när Varbergstunneln är klar kommer avståndet minska ytterligare. Att ta sig till Halmstad går numera i det närmaste lika snabbt som att försöka ta sig till jobbet i Göteborg i morgontrafiken”, skriver Jonas Bergman.

– Som utflyttad göteborgare måste jag ju passa på. Jag vet att staden har många goa gubbar, skrattar han när Hallandsposten får tag på honom för en kommentar.

Att bygga 60 000 nya bostäder i Göteborg må vara en sak, men att återskapa själva essensen av Halmstad är en helt annan. Om den ambitionen ingår i Älvstaden-projektet framgår inte, men om så skulle vara fallet bjuder Jonas Bergman gärna in göteborgarna till ett studiebesök:

– Då lovar jag att bjuda på kaffe och ett glas av Halmstads prisbelönta, naturligt renade dricksvatten, säger han.

Nu återstår bara att se om ”de goa gubbarna”(av båda könen) kan motstå denna invit.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!