Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jenny Axelsson (C). Bild: Jörgen Alström, arkiv

Jenny Axelsson kan bli ny C-ledare

Henrik Oretorps efterträdare som kommunråd kan bli Jenny Axelsson, nuvarande ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Centerpartiets i Halmstad valberedning föreslår att partiets extrastämma väljer Jenny Axelsson som efterträdare till kommunrådet Henrik Oretorp.

Enligt Kjell Helgesson, valberedningens ordförande, har Jenny Axelsson en bred lokalpolitisk erfarenhet. Hon har varit gruppledare i kommunfullmäktige samt kretsordförande och har enligt Helgesson visat prov på ”ett medskapande ledarskap”.

Själv säger Jenny Axelsson att hon är stolt och glad över att föreslås som kommunråd för Centerpartiet.

– Jag behövde inte fundera särskilt mycket innan jag tackade ja till att bli nominerad. Men jag är ödmjuk inför att det är det extra årsmötet som beslutar.

Jenny Axelsson är ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och sitter även i kommunstyrelsen och i kommunstyrelsens personalutskott.

Medlemmarna har fått ställa förslag till valberedningen, vars förslag delvis bygger på dessa förslag. Dessutom har valberedningen gjort en bedömning av erfarenhet, ledaregenskaper och förtroende inom medlemsorganisationen.

– Vi har fått in många förslag och det är många medlemmar som har utnyttjat möjligheten att säga sitt, förklarar Kjell Helgesson, som för övrigt själv lämnar kommunpolitiken i samband med valet.

– Jag vill ägna mig mer åt mitt jobb inom kyrkan. Dessutom har jag och min fru fått fyra barn på sju år, så jag vill gärna ägna mer tid åt familjen, säger han.

Extrastämman hålls den 14 mars. Valet av nytt kommunråd kommer att fastställas av kommunfullmäktige senare i vår.

Henrik Oretorp har tidigare sagt att han ska lämna över till en efterträdare så att denna kan sätta sig in i arbetet i god tid före valet 2018.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här