Jennie Vidal blir ny kommundirektör i Ljungby kommun. Bilden är friköpt av Halmstads kommun.
Jennie Vidal blir ny kommundirektör i Ljungby kommun. Bilden är friköpt av Halmstads kommun. Bild: ANDERS ANDERSSON ANDERS@FOTOGRAFHALMSTAD.SE

Jennie Vidal har fått nytt jobb

Jennie Vidal, före detta hemvårdschef i Halmstads kommun, har fått ett nytt jobb som kommundirektör i Ljungby kommun.

ANNONS
|

– Jag känner mig stolt och hedrad över att få det här kommundirektörsuppdraget i Ljungby. Jag ser med glädje fram emot att arbeta tillsammans med kommuninvånarna, politikerna, medarbetarna och näringslivet för att sätta Ljungby på kartan, och forma framtiden tillsammans, säger Jennie Vidal till Hallandsposten.

Blir ny kommundirektör i Ljungby

I våras fick Jennie Vidal lämna sitt förordnande som förvaltningschef på hemvårdsförvaltningen i Halmstad. Exakt vad som föranledde hennes entledigande är fortsatt oklart.

”Under coronahändelsen har vi upplevt samverkansproblem och brister i krisledningsförmågan”, sade kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) den 21 april.

Kort därefter valde hon att lämna sin anställning på Halmstads kommun.

Nu står det klart att Jennie Vidal blir ny kommundirektör i Ljungby kommun. Enligt tidningen Smålänningen sökte 27 personer tjänsten.

ANNONS

Jennie Vidal berättar att hon känner sig redo för nya utmaningar.

– Med mig som kommundirektör i Ljungby kommer invånarna och medarbetarna att möta ett ledarskap som präglas av tillit och transparens, driv och engagemang och en förväntan och tro på att Ljungby kommun ska fortsätta utvecklas som den attraktiva plats som den är, säger hon.

Kommer du att flytta från Halmstad nu?

– Jag tänker ha det bästa av två världar. Jag kommer initialt bo kvar i Halmstad och pendla till Ljungby.

Hur väl känner du till Ljungby?

– Tillräckligt mycket för att veta att Ljungby är en utvecklingsorienterad kommun med bra logiskt läge, ett rikt näringsliv och fantastisk Smålandsnatur. Jag kommer starta semestern med familjen här nästa vecka för att lära känna kommunen lite bättre.

”En lagspelare av rang”

I rekryteringen har politiker, tjänstepersoner och fackliga representanter varit delaktiga och grupperna är eniga i valet av kommundirektör.

– Det som gör att valet föll på Jennie, förutom hennes kompetens och ledaregenskaper, är att hon har ett stort driv, förmågan att driva projekt, erfarenheten av att leda en stor och bred organisation och att hon är en lagledare av rang, säger Magnus Gunnarsson (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

”Fint stöd från äldre i Halmstad”

Jennie Vidal vill inte kommentera händelserna kring sitt entledigande i Halmstads kommun.

ANNONS

– Jag vill tacka all fantastisk personal, alla föreningar och nämnden som tillsammans med mig skapat en fin äldreomsorg och hemsjukvård. Att få det fina stödet från äldre i Halmstad som jag har fått, har gjort mig allra mest rörd. Det tar jag med mig efter 12 år i Halmstad, säger hon.

Jennie Vidal fick tre månaders uppsägningslön och därefter tolv månader i avgångsvederlag. Totalt handlar det om cirka 1,3 miljoner. Överenskommelsen med Halmstads kommun gäller oavsett det nya toppjobbet i Ljungby.

ANNONS