Anställd i äldrevården fick inte veta om hon smittats av covid-19.
Jeannette Kamstedt Lindholm har två gånger testat sig för covid-19, men inte kunnat få besked om hon smittats eller ej. Bild: Privat

Jeanettes coronatest misslyckades två gånger

I två veckor höll sig Jeanette Kamstedt Lindholm inomhus eftersom hon befarade att hon hade covid-19. Men trots att hon testade sig två gånger fick hon aldrig veta om hon var smittad.

ANNONS
|

– Eftersom jag jobbar inom äldreomsorgen tog jag varningssignalerna på extra stort allvar. Man vill ju inte råka smitta ner någon av de gamla, säger Jeanette Kamstedt Lindholm från Halmstad.

Ont i halsen

Veckan före midsommar blev hon snuvig och fick ont i halsen.

– I och för sig hade jag ingen feber, men kompisar som haft covid-19 berättade att de inte haft feber heller. Därför bokade jag in en självprovtagning på bussen vid Arenan första dagen de stod där.

– Jag följde instruktionerna och spottade i en kopp. Sedan topsade jag i halsen och i näsan och stoppade alltsammans i ett rör.

ANNONS

Höll sig inne

Eftersom svaret dröjde höll hon sig inne hela den varma midsommarhelgen.

– Min chef undrade hur det gick, men eftersom jag inte fått svar på måndagen stannade jag hemma från jobbet.

Först på tisdagen fick hon ett provsvar där det stod att man inte kunde säga om hon var positiv eller negativ på grund av ”tekniskt fel”.

– Ingen sa att jag skulle ha gjort något fel när jag fick göra ett nytt test på onsdagen i förra veckan. Ännu en gång var jag noga med att göra som det stod.

Sent på fredagskvällen fick hon åter besked om att provet misslyckats på grund av ”tekniskt fel”.

– Det här känns inte professionellt, kommenterar Jeanette, som nu är symtomfri och därför inte gör ett tredje försök.

Kartlägger

– Det är extremt olyckligt att någon ska behöva drabbas två gånger, tyvärr är det några som har gjort det, säger Anders Åkvist, tillförordnad regional chefläkare i Halland.

– Huruvida hon gjort något fel eller inte vid självprovtagningen kan jag inte säga, men det var i alla fall rätt att hon höll sig inne så länge hon misstänkte att hon var smittad, säger han.

Enligt Mika Jägerstedt, som är Regions Hallands projektledare för utökad provtagning, kartlägger de nu vilka som har drabbats två gånger av tekniskt fel för att kunna kontakta dem och se hur Regionen kan bistå dem.

ANNONS
ANNONS