Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Jagad man larmade om påhittad skottlossning

18-åring jagades av polis i bil - då ringde han till polisen och larmade om en påhittad skottlossning. Nu åtalas han för falskt larm.

En 18-årig man åtalas nu för falskt larm efter att ha ringt till polisen och larmat om skjutning i Åled - något han hittade på för att få polisen som jagade honom att åka iväg. 

Den var strax efter midnatt den 26 mars i år som 18-åringen tillsammans med tre vänner befann sig på en bilfärd i närheten av Åled när en polisbil plötsligt signalerade till bilen att stanna.

Men i stället för att stanna försökte föraren, som inte hade körkort, att köra iväg från polisen vilket resulterade i en vild biljakt på små skogsvägar.

För att bli av med poliserna ringde då 18-åringen 112 och påstod att han hört skottlossning i Åled, vilket alltså inte var sant. Polisen kom till slut ikapp de fyra personerna men under tiden skickades en polispatrull med helikopter från Säve flygplats utanför Göteborg till Åled för att ingripa i skottlossningen. 

Nu åtalas 18-åringen för falskt larm genom att ha orsakat utryckning med polishelikopter och ha lämnat oriktiga uppgifter om fara för andras liv och hälsa.

Åklagaren yrkar på att 18-åringen ska betala en ersättning på 14 566 kronor för att täcka kostnaderna av personal och helikopter under utryckningen. 

18-åringen nekar till brottet och hävdar att han blev tvingad av bilens förare att ringa till polisen och ljuga om skjutningen . 

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här