Ja till nytt torg och 55 lägenheter i Söndrum

Samhällsbyggnadsutskottet har gett grönt ljus för planerna på att utveckla Söndrums centrum. Torget ska göras om och bli bilfritt och 55 lägenheter kommer att byggas.

ANNONS
LocationSöndrum||

HP har tidigare berättat om den nya detaljplan som ligger till grund för de planer som finns för Söndrums centrum. Dessa går ut på att utveckla området så att det blir en tydligare mötesplats genom att bygga om torget, göra det bilfritt och skapa mer utrymme för service.

LÄS MER:Ett steg närmare bostäder och bilfritt torg i centrum

Detaljplanen innehåller också en vårdcentral samt fyra flervåningshus med sammanlagt 55 lägenheter. 40 av dem ska HFAB bygga i tre huskroppar, och det handlar då om hyresrätter, medan Riksbyggen vill bygga bostadsrätter för äldre, cirka 15 stycken.

LÄS MER:15 bostadsrätter och ny vårdcentral planeras

Husen kommer att byggas i tre eller fyra våningar plus en indragen våning.

Nu har samhällsbyggnadsutskottet gett planerna grönt ljus.

ANNONS

– Ärendet ska vidare upp till kommunstyrelsen men det var ett enigt utskott som ställde sig bakom antagandet av detaljplanen, säger ordförande Jenny Axelsson (C), och tillägger:

– Detta handlar om att förstärka centrum som centrumnod och tillföra bostäder i form av flerfamiljshus som det är en verklig efterfråga på i området, särskilt bland äldre som vill sälja villan och bo kvar.

Socialdemokraterna välkomnar tillskottet av lägenheter.

– Vi har som högsta prioritet att bryta segregationen i vår kommun och vill se fler hyresrätter i de västra delarna av kommunen. Det gynnar också Söndrum att få ett tydligt definierat centrum med en genomtänkt planering. Det kommer att bli en naturlig mötesplats vilket också gynnar den verksamhet som ska bedrivas där, säger Stefan Pålsson, andre vice ordförande, i ett pressmeddelande.

ANNONS