Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från och med den första juli kan anställda inom kommunen erbjudas 75 000 kronor per år för en heltid om de väljer att jobba kvar efter 65 års ålder.
Från och med den första juli kan anställda inom kommunen erbjudas 75 000 kronor per år för en heltid om de väljer att jobba kvar efter 65 års ålder.

Ja till 75 000 i bonus för att skjuta upp pensionen

Från och med den första juli kan kommunanställda som vill jobba efter pensionen få en årlig bonus på 75 000 kronor. Personal- och ledningsutskottet säger ja till modellen, med undantag från S som röstade nej.

Bakgrunden till att modellen har tagits fram är det stora rekryteringsbehov som kommunen står inför. Kommande tre år räknar man med att behöva anställa omkring 2 300 nya medarbetare, framför allt inom vård- och omsorgsyrkena.

Genom att ge en extra bonus hoppas kommunen kunna behålla en del medarbetare även efter att de har fyllt 65 år. 75 000 kronor är baserat på en heltid, vill man jobba deltid så sjunker summan.

– Den här modellen är ett sätt, av flera, att arbeta med kompetensförsörjningsbehovet och ett sätt att vara en attraktiv arbetsgivare. Men vi behöver också jobba med att rekrytera ny personal, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i utskottet.

Ser fler fördelar

Hur stor del av rekryteringsbehovet modellen kan lösa är oklart.

– Vi har inga beräkningar eller prognoser på hur många som kan nappa, men det har redan varit en del förfrågningar på när detta kan bli verklighet så det känns otroligt roligt att det snart kan bli verklighet, säger Ella Kardemark.

Förutom rekryteringsbehovet ser hon flera fördelar med modellen.

– Vi sänder också en tydlig signal om att vi värdesätter den kompetens som våra seniora medarbetare har och vi har gjort ekonomiska beräkningar som ser positiva ut. Kostnaden för att införa premiesystemet får ställas i relation till vad det kostar att nyrekrytera personal.

Kan styra sin arbetstid

Den senaste tiden har kommunen fått kritik från anställda inom just vård- och omsorgsyrken som känner att de inte orkar jobba heltid och som också har varit kritiska mot införandet av det så kallade hälsoschemat som de menar ger sämre möjlighet till återhämtning.

LÄS MER: Personal befarar oro och stress med nytt schema

LÄS MER: Hemtjänsten ska granskas av extern konsult

Hur tänker du kring den kritiken kontra att ni gärna ser att anställda jobbar efter pensionen?

– Modellen är tänkt att kunna användas brett i kommunen och 75 000 kronor är om man väljer att arbeta kvar ett år på heltid. Men grejen är, och det tror jag är både uppskattat och värdefullt, att man själv kan styra sin arbetstid. Vill man vara kvar och har arbetat heltid fram till 65 men sen bara vill jobba halvtid så finns den möjligheten, säger Ella Kardemark.

S röstade nej

S var det enda partiet i personal- och ledningsutskottet som valde att rösta nej till förslaget.

– Vi vill först se fler åtgärder för en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv så att fler ska kunna och orka jobba längre. Sen kan vi snacka stimulansåtgärder. Det handlar om att göra saker i rätt ordning. Innan dess känner vi att den här stimulansen inte blir så träffsäker, säger Krissi Johansson (S), andre vice ordförande i utskottet.

Tänker du på någon särskild yrkesgrupp?

– Ja, framför allt många som arbetar i slitiga yrken inom vård och omsorg som i dag inte alltid upplever att man orkar jobba fram till nuvarande pensionsålder.

Målet införas i juli

När förslaget presenterades för drygt ett år sedan var tanken att modellen skulle införas senast vid årsskiftet.

LÄS MER: Nytt förslag - skjut upp pensionen och få 75 000 i årlig bonus

Pandemin har dock gjort att det hela dragit ut på tiden. Resurserna har helt enkelt behövt läggas på andra saker för att kunna hantera den uppkomna situationen, förklarar Ella Kardemark.

Målet nu är att kunna införa bonusen från och med den första juli. Kommunfullmäktige har dock sista ordet i frågan.

I det beslut som personal- och ledningsutskottet ställde sig bakom ingår också att samtliga medarbetare som fyllt 65 år ska erbjudas en hälsoprofilundersökningar via företagshälsovården samt att en uppföljning av modellen ska göras årligen.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här