Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/15

Ishockey mitt i sommaren

Halmstad Hammers ordnar hockeyläger för barn och ungdomar som rest långväga för att lära sig spela bättre ishockey.… – Det här är det bästa lägret i världen, säger Adrian Runsten.

Ute skiner solen. På vissa håll är himlen molnfri och temperaturen visar 19 grader. Två tjejer går omkring i full hockeymundering.

– Det är så skönt med lite frisk luft, säger Felicia Carlswärd, som åkt från Motala för att vara med på Halmstad Hockeycamp.

Trots det varma vädret är de mycket hellre inne i hockeyarenan än på stranden.

– Det är så bra tränare här, och det är så himla kul, säger Emma Sölvenäs, som åkt från Karlskrona.

Halmstad Hammers har tillsammans med Svenska Ishockey Skolan ordnat läger för omkring 170 barn och ungdomar. Under veckan varvas specialövningar med teoripass och fyspass.

Familjer har rest från hela Sverige för att deras barn ska delta i lägret, några barn har till och med kommit från Norge, Danmark, Ryssland och Kanada.

Inne i ishallen är det kallt. Ett 20-tal ungdomar är i spelarbåset och precis på väg ut i rinken för att börja dagens andra träningspass.

De gör passövningar i mindre grupper. Tränaren Mike Beharrell som kommer från USA samlar barnen, som är mellan 7 och 10 år, för en kort genomgång.  Han ger instruktioner på engelska.

– Blue play on that side and yellow on the other side, säger han och pekar på ena halvan.

En av juniorerna från Halmstad Hammers, som är funktionärer under lägret, översätter snabbt till svenska.

– Gula på den sidan och blåa på den andra.

Ute på isen åker Adrian Runsten från Halmstad, 9 år, snabbt in mot mitten. Han tar sats och åker i full fart rakt mot HP:s något skrämda reporter som står mitt i rinken. Han stannar några centimeter framför för att berätta vad han tycker om träningen.

– Det här är det bästa lägret i världen, säger han.

Adrian älskar att spela hockey och tycker inte alls att det är märkligt att vara inne i en ishall när solen skiner utanför.

– Vi är ju vana att vara här inne, säger han.